Læserbrev

Privatskoler svigter børn med problemer

7. februar 2017

Københavns privatskoler har store problemer med at underrette de sociale myndigheder, når et barn ikke trives. Det viser nye tal, som Socialforvaltningen har gravet frem.

Der er i gennemsnit kun to underretninger per privatskole, mens tallet for Københavns folkeskoler er 26. Og hvis vi ser på underretninger per elev, træder forskellen endnu tydeligere frem: Privatskolerne underretter en gang per 137 elever, mens folkeskolerne underretter en gang per 23 elever.

Pligten til at underrette er til for børnenes skyld. Vi ved, at børn har svært ved selv at fortælle, hvis de bliver slået eller oplever omsorgssvigt derhjemme. Derfor er det vigtigt, at skolerne tager deres ansvar alvorligt.

Ansvaret ligger hos den enkelte privatskole, men de manglende underretninger får mig til at sætte spørgsmålstegn ved, om tilsynet med privatskolerne er godt nok?

Tilsynet er Undervisningsministeriets ansvar, men her fører man kun tilsyn med undervisningens kvalitet – ikke børns trivsel. Jeg vil derfor opfordre Undervisningsministeriet til at gøre mere ud af tilsynet med privatskoler og børns trivsel.

Jesper Christensen er socialborgmester i København

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu