Læserbrev

Skolevalget skal sikre viden om EU

15. februar 2017

I forbindelse med det kommende kommunalvalg er der netop blevet afholdt skolevalg rundt om på landets folkeskoler. Undervisningsministeriet, Dansk Ungdomsfællesråd og ungdomspartierne har samarbejdet om et treugers forløb, hvor man forsøger at give folkeskoleeleverne øget viden om samfundet og en større politisk interesse, så vi kan øge stemmeprocenten ved fremtidige valg.

Der var skolevalg i forbindelse med seneste folketingsvalg, der er et ved kommunal- og regionsvalget, og det er mit håb, at der også vil blive afholdt et i 2019 med fokus på Europa-Parlamentsvalget. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi sætter fokus på EU, og hvad EU gør for Danmark. De såkaldte fake news fylder hver dag medierne med forkerte informationer og direkte løgne om det europæiske samarbejde. Derfor skal vi allerede fra folkeskolealderen sikre, at eleverne får en viden om EU, der ikke bygger på myter og løgne, men på fakta, således at de unge kan foretage et oplyst valg, når de senere i livet skal hen og stemme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu