Læserbrev

Tørnæs tjente penge på palmeolie

Debat
27. februar 2017

I artiklen »Medie: Ulla Tørnæs tjente penge i Bahamas’ skattely« (den 13. februar) blev det beskrevet, hvordan udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) indtil for nylig havde aktier i et firma, som er i skattely på Bahamas.

Det er naturligvis slemt nok, og ministeren skyndte sig da også at sælge sine aktier, da sagen kom frem. Men det var sådan set det mindste af det hele. Ingen synes at have bemærket, at der er tale om et firma, United International Enterprises, som skovler penge ind på oliepalmeplantager.

Oliepalmeplantager er den industrielle landbrugsproduktion, der mere end noget andet ødelægger livsvilkårene for de lokale og naturens mangfoldighed. Det gælder nærmest overalt i troperne, men i særdeleshed i Malaysia, hvor ministerens investering efter planen skulle yngle.

Vi har altså en udviklingsminister, som har investeret personlige midler i et firma, hvis produktion virker decideret nedbrydende på de forhold, ministeren ellers er sat til at understøtte. En lang række NGO’er kæmper mod oliepalmeplantagerne, og en simpel søgning på nettet kaster et væld af data af sig.

I det perspektiv bliver skattesnyderiet nærmest trivielt. Ministerens personlige interesser har været uforenelige med hendes arbejde på et langt dybere plan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

ja, hun er vel bare en gennemsnitlig repræsentant for den nuværende borgerlige regering?