Læserbrev

Bankdrift kan ikke overlades til private

Debat
24. marts 2017

Danske Bank, som alene eksisterer i kraft af danske skatteyderes kaution i form af bankpakkerne, er blevet grebet i hvidvask for milliarder, udført for den russiske mafia, kendt for narkohandel, trafficking, sexslaveri, lejemord med videre. I den forbindelse skal lyde et tak til David Rehling for en god bagsideleder den 22. marts (»Hvor længe kan bankerne blive ved med at være ’chokerede’ over deres egne ulovligheder?«), der afslører det grænseløse politiske hykleri. Ikke mindst fra politikere som Brian Mikkelsen (K), hvis parti selv er sponsoreret af de banker, som selvsamme parti uddeler bankpakker til.

DR har ret i, at der kræves handling og ikke kun tomme ord. Og skriften burde være tydelig på enhver væg: Bankdrift er helt åbenlyst en opgave, som den private sektor ikke magter at udføre på forsvarlig vis. Vil man uvæsenet til livs, må demokratiet overtage den fulde kontrol.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Genopfind Postgiro bank.
Den som korrupte politikere forærede væk.
Privat er "bedst og billigst", påstod de -------