Folk

FOLK

2. marts 2017

Forårskåde

Fuglene pipper. Safterne stiger. Alt springer snart ud. Giver det lyst til at springe ud i et nyt og spændende liv? Så er det måske en god idé at blive skilt. Berlingske skrev i lørdags på forsiden: »De fleste har det bedre efter skilsmissen end før.«

Målere

Skilsmisselykken fremgår af en måling foretaget for Berlingske af TNS Gallup blandt 323 repræsentativt udvalgte personer, der er skilt inden for de seneste ti år. 52 procent har fået det meget bedre efter skilsmissen. 27 procent har fået det overvejende bedre.

Fraskilte

Den danske skilsmisseprocent var i 2016 50,81 procent. I 2014 var den 54,39, oplyser Danmarks Statistik. Ægteskabets mest skrøbelige år er dets sjette. I år er fjerde år, man kan konstatere virkningen af, at det er blevet meget nemmere at lade sig skille.

Separerede

Førhen krævede en skilsmisse flere myndighedsforløb og en separationsfase. Nu kan man blive skilt via nettet, hvor man blot skal logge sig ind med sit nemID og betale et gebyr. Måske er det for nemt. Mange har skyndt sig at tilbagekalde ansøgningen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu