Debat
3. marts 2017

Smukke

I tirsdags vidnede offentligheden åbningen af årets parisiske modeuge. Som det hører sig til, blev der fremvist et overflødighedshorn af smukt tøj og ikke mindst lige så smukke mennesker. Der er designere, celebser og Kanye West’er med dertilhørende koner.

Kontroversielle

Hvis der er noget, man forbinder med modeverdenen – og vel også enhver anden artistisk verden – så er det kontroverser. Det holder de sig ej heller tilbage for i Paris, hvor den seneste skandale netop har stukket sit hoved frem i dagens lys.

Stakler

Skandalen består i, at 150 stakkels modeller måtte dele en lille opgang uden lys i tre timer, efter at casterne, der var hyret af det i Frankrig berømte modehus Balenciaga, skulle ud og spise frokost. Jovist man kan få lavt blodsukker, men en tre timers frokost!

Kommandanter

Modebranchen er en benhård branche, og som den britiske model Edie Campbell fortæller The Guardian: »Jeg har oplevet nogle meget oprivende ting. Jeg har set piger blive kommanderet til at løbe omgange rundt om et studie. Det er et kødmarked.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her