Folk

FOLK

Debat
30. marts 2017

Landopkøbere

I morgen er det 100 år siden, USA købte Dansk Vestindien for 25 millioner dollar. For så vidt en overordentlig fordelagtig pris – i al fald set i lyset af, at USA for 150 år siden i dag købte Alaska af Rusland for kun 7,2 millioner dollar.

Landopkøbere II

Med sine enorme naturrigdomme står Alaska i dag i mindst 2.000 milliarder dollar, har forskere beregnet, svarende til det dobbelte af USA’s gæld til Kina. Et frasalg ligner en gylden mulighed for aftalekunstneren i Det Hvide Hus

Slaver i 2017

Slaveriet sluttede i Dansk Vestindien i 1848 – det fortsætter i dag for mindst 20 millioner mennesker i lande som Indien, Kina og flere arabiske lande. Uden at dette øjensynlig inspirerer nogen kampagnemagere til at kræve undskyldninger. 

Mathieu Kérékou

Danmark agter ikke at ikke undskylde sin slaverholderfortid, men andre steder er man mindre tøvende. Allerede i 1999 undskyldte således Benins præsident her over for USA’s sorte den kritiske rolle som beninske slavehandlere spillede i den transatlantiske slavehandel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her