Folk

FOLK

1. april 2017

Thomas Bredsdorff

En af dronningerigets mest hædrede litterater fylder 80 efter at have leveret teater- og litteraturkritik til Politiken siden 1965. Vel står der emeritus efter professortitlen, men bøger kommer stadig; senest ’Tøsne og forsytia’, der handler om Alzheimers.

Nicolas Maduro

Venezuela, i en nær fortid ledestjerne for det 21. århundredes socialisme, er nu et renlivet diktatur, efter at præsidenten i denne uge overførte al lovgivningsmagt fra parlamentet til højesteret, som han selv kontrollerer.

Pelle Dragsted

Det er kun fire år siden, Enhedslisten lykønskede venezuelanerne med valget af Maduro til præsident efter den afdøde Chávez. Idoliseringen og idylliseringen er heldigvis slut nu. I stedet har indfundet sig en tavshed, som ikke er fri for at virke pinlig.

Xavier Bettel

Der måtte findes en grimasse, der kunne passe, da Vatikanet i denne uge tog imod verdens eneste åbent homoseksuelle regeringschef, Luxembourgs premierminister. Bettel, der legaliserede homoægteskaber i 2015, lod sig ledsage af sin ægtemand, arkitekten Gauthier Destenay.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu