Folk

FOLK

Debat
8. marts 2017

Modstandere

Der er stadig noget at kæmpe for her på kvindernes kampdag. For eksempel ligeløn og ligestilling og lige adgang til abort og til bestyrelser og virksomhedsledelser og topposter inden for det politiske system. Men der er også noget at kæmpe mod.

Ultrakonservative

Selv om kvindekampen for det meste er en kamp mod eksisterende systemer og traditioner og tankesæt, så er det andre gange ganske enkelt: En kamp mod mænd. Som nu den den polske ultrakonservative Janusz Korwin-Mikke, som er medlem af Europaparlamentet.

Kvinder

Under en debat i parlamentet om lønforskelle mellem mænd og kvinder i sidste uge sagde han, at kvinder »selvfølgelig« skal tjene mindre end mænd. Som en form for belæg tilføjede han, at »kvinder er svagere, mindre rent fysisk og mindre intelligente end mænd.«

Olesen

Siden 8. marts sidste år har en række personer gjort sig bemærket, ikke mindst Trump, men få har været så konsistente som Korwin-Mikkes i deres kvindehad. Hans optræden i sidste uge var grande finale, i dag er det 8. marts. Der er stadig noget at kæmpe mod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her