Folk

Folk

Debat
11. marts 2017

Trump 

140 tegn er ikke meget. Men det korte format på Twitter er – som den amerikanske præsident Donald Trump allerede har vist ved adskillige lejligheder – nok til at bedrive indenrigs-, udenrigs-, sikkerheds- og handelspolitik. Så hvorfor ikke udbrede formatet?

Hamlet

For eksempel til kultur. The New Yorker har i en række tweets gennemgået en række af de store klassikere, i Trumps stil og i Trumps navn. Om Hamlet: »@realDonaldTrump Svæklingen Hamlet skal stoppe med at klynke om fortiden og komme videre med sit liv. Ren snak, ingen handling!«

Æseldyret

Det amerikanske magasin har også skrevet om Peter Plys: »@realDonaldTrump den ekstremt overvægtige honningtyv Peter Plys har fortjent at sidde fast i kaninhullet. Ingen medlidenhed med ham, OG HELLER IKKE med det dovne æseldyr.«

New Yorker

Med sin trumpificerede formidling af de store klassikere fra vores kulturelle kanon sætter The New Yorker fokus på det store problem, ikke bare for magasinet og dets læsere, men for resten af den talende klasse: De taler for meget. Og tweeter for lidt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her