Læserbrev

Lederskribent er dybt tendentiøs

Debat
3. marts 2017

Det kunne være interessant at se den ordbog, Informations lederskribent har fundet frem og kigget i den 1. marts. Her oversættes Landbrug & Fødevarers kritik af vismændenes analyser til blandt andet »nutidspopulisme«, og til at vi er modstander af at bruge »videnskabelige resultater« i miljøarbejdet.

For de af Informations læsere, der ønsker at vide, hvad vi faktisk mener, uden lederskribentens tolkninger, så vil jeg forsøge at præcisere, hvad der blandt andet er galt med vismændenes analyse.

En meget stor og helt essentiel mangel er fraværet af helhedstænkning.

For at opnå de bedste, samlede løsninger er der behov for at anvende varige, målrettede virkemidler, der gavner flere ting på én gang – for eksempel natur, klima og miljø. Det forsømmer Det Miljøøkonomiske Råd fuldstændig, hvilket vi naturligvis reagerer på.

Det er i den forbindelse en vigtig pointe, at andre aktører med interesser i området – herunder Danmarks Naturfredningsforening – peger på samme model med en helhedsorienteret tilgang.

Og tænk engang, hvis løsningerne også var produktionsfremmende for landbruget? Nok en kættersk og umulig tanke på Informations redaktion. Men stadigvæk en helt reel mulighed – i virkelighedens verden.

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

jørgen djørup

Landbrug & Fødevarer og helhedstænkning !

Jens Erik Starup

Man kan ikke forvente, at sandheden nødvendigvis kommer fra en lobbyorganisation som Landbrug & Fødevarer.