Læserbrev

Ligestilling er også udvikling

Debat
8. marts 2017

Desværre har der i Danmark været påfaldende lidt opmærksomhed på FN's 17 verdensmål. Blandt andet nummer fem, som handler om at opnå ligestilling mellem kønnene.

I bogen Bæredygtig Global Udvikling fra 2016 kan man læse, at mindre end to procent af al udviklingshjælp i 2012 og 2013 gik til projekter, der prioriterede ligestilling, og at mindre end 0,4 procent af de nationale budgetter i 13 udviklingslande gik til myndigheder og organisationer, som arbejdede med ligestilling og kvinders rettigheder.

En gennemgang af Udenrigsministeriets Open Aid database, som Avisen.dk foretog, viste sidste år, at regeringen har ophævet støtten til 17 kvindeprojekter i udviklingslande, og at den danske støtte til projekter i FN, der arbejder med mødres sundhed, vil blive halveret.

Hvis vi øger fokus på verdensmålene, kan vi forhåbentlig ændre politikernes prioritering – og se os selv i øjnene som et af verdens rigeste samfund.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her