Læserbrev

Midlertidige containerboliger til studerende

7. marts 2017

I en desperat søgen efter tag over hovedet ender vores studiekammerater ofte med at lave dyre fremlejeaftaler, sove på deres venners sofaer eller flytte konstant.

Specielt i København er behovet for flere studieboliger akut. Dansk Byggeri anslår, at der mangler 9.500 studieboliger i hovedstaden. I takt med at flere unge flytter til storbyen, er behovet for studieboliger vokset drastisk.

Løsningen på den gode studiestart kan dog være lige om hjørnet. Flere selskaber står klar til at bygge midlertidige containerboliger.

I Sverige er containerboliger allerede en realitet. Flere hundrede boliger er blevet stillet til rådighed i Stockholm til gavn for byens studerende, som dermed får bedre mulighed for at finde et hjem til en rimelig pris, mens de kommer på plads med deres nye studier.

Det samme kan vi gøre i de danske storbyer.

Flere steder herhjemme står tomme grunde hen til ingen verdens nytte, fordi byggeriet først begynder langt ude i fremtiden. På grund af den stramme danske planlov, har det dog ikke været muligt at benytte disse grunde.

Men nu har regeringen heldigvis fremsat et nyt lovforslag – med Sverige som forbillede – der kan ændre planloven. Hvis kommunalpolitikerne vælger at gribe den mulighed, er potentialet enormt. Jeg håber, at de er klar til containereventyret, så alle studerende kan få en god studiestart.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer