Læserbrev

Ministeriet skal ikke flytte ind på universiteterne

Debat
10. marts 2017

Universiteterne skal gøre os klogere som samfund. De skal udfordre etablerede sandheder, og de skal tænke nyt og kritisk inden for områder, der både har og ikke har politisk bevågenhed. Det er et kæmpe ansvar, vi lægger på universiteternes skuldre.

For at de kan leve op til det ansvar, skal regeringen give dem frihed og uafhængighed, herunder også fra politisk indblanding.

Den frihed vil ministeren nu tage fra universiteterne med et nyt lovforslag, der vil gøre, at ministeren fremover skal have indflydelse på, hvem der indstilles til formandsposten på universiteterne. Sker det, sættes universiteternes uafhængighed over styr.

Skiftende regeringer vil kunne placere meningsfæller som bestyrelsesformænd på universiteterne. Det harmonerer ikke med målsætningen om uafhængige universiteter.

I et internationalt perspektiv er det stærkt problematisk at have politisk styring af universiteterne, fordi det gør det sværere at tiltrække dygtige profiler fra udlandet. Vi må derfor afvise, at ministeriet skal flytte ind på universiteterne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her