Kommentar

Hos S tager vi befolkningens modstand mod masseindvandring alvorligt

David Rehling demonstrerer humanistiske utopisters afmagt, når han forsøger at lægge socialdemokraterne i graven. Socialdemokratiet står stærkt, fordi vi i modsætning til Rehling forstår danskernes modstand mod den masseindvandring, der truer det velfærdssamfund, vi har bygget op gennem årtier
David Rehling demonstrerer humanistiske utopisters afmagt, når han forsøger at lægge socialdemokraterne i graven. Socialdemokratiet står stærkt, fordi vi i modsætning til Rehling forstår danskernes modstand mod den masseindvandring, der truer det velfærdssamfund, vi har bygget op gennem årtier

Peter Hove Olesen

Debat
1. april 2017

David Rehling (DR) causerer i kommentaren »Socialdemokratiet er sunket fra almagt til afmagt« over, hvordan det lykkedes for ham at genvinde sin barndoms syn på og had til Socialdemokratiet.

Det vil vi gerne herfra kvittere for – der er nemlig ikke noget så enerverende som borgerlige, der påstår, at de har været på Socialdemokratiets side i opbygningen af velfærdssamfundet. Den ære skal historisk ikke tilfalde dem, og derfor er det godt, at Rehling selvangiver konservativ opdragelse og herefter bruger humanismen som nutidens parameter for at svine Socialdemokratiet til.

Dermed kommer Rehling til at afsløre sit egentlige problem: sit eget ideologiske totalsammenbrud.

For med »humanisme« mener han formentlig – ligesom sine åndsfæller i den øvrige presse – det Utopia, som defineres via menneskerettighederne gennem konventioner, som tolkes rigidt,  praktiseres ved at ophæve nationalstaterne og finansieres ved global handel.

Det humanistiske Utopia. Mens socialdemokrater har haft travlt med at opbygge velfærdsstater med primært nationalt udgangspunkt, har vores makkere ofte haft det humanistiske Utopia som målsætning.

Med stor folkelig opbakning og succes er velfærdssamfundet bygget op, mens det har knebet mere med succes og opbakning til det humanistiske Utopia. Vores brøde består i, at vi i nogen udstrækning er gået for langt med utopisterne. At vi i dag slår hælene i og overtager rorpinden fra folk, der har sat den vestlige verden på slingrende civilisationskurs, er ikke udtryk for afmagt. Det er udtryk for, at vi tager ansvar og styring.

Fiaskoindvandring

David Rehlings ideologi har sat Europa i brandfare og USA i kaos. Den utopiske humanismes ide om fri indvandring og globale rettigheder for flygtninge har medført en masseindvandring, som de vestlige landes økonomier og politiske og sociale strukturer ikke kan bære.

Det har været en dundrende fiasko, og folk er i stigende omfang begyndt at stemme efter det, fordi de oplever, at det truer deres tryghed, arbejde, familie, politiske stabilitet og økonomi. Det truer eksistensen af det velfærdssamfund, som Socialdemokratiet gav dem, og det vil de ikke af med igen.

Folk stemmer mod den massive indvandring under akkompagnement fra Rehling og co., som i deres medier håner og sviner dem til. Folk ønsker ikke at afvikle nationalstaten til fordel for et Utopia. De er glade for deres stat, deres land, deres sprog, deres nationale identitet, og det er de uden at være ude på højrefløjens afsind.

Folk kan såmænd godt forstå og sætte pris på international handel og konkurrence, men de er selvfølgelig opmærksomme på, at det skal foregå på ordentlige betingelser.

I alle disse forhold svigter Rehling og hans humanistiske Utopia. Og i alle disse forhold tager Socialdemokratiet ansvar for retning og position.

Nationalt udgangspunkt

Konklusionen er, at det humanistiske Utopias tid er ovre. Ikke mere masseindvandring – i stedet skal der styr på antallet af indvandrere. Ingen opløsning af nationalstaten – det er med afsæt i netop nationalstaten, at internationalt samarbejde skal foregå. Og global frihandel går hånd i hånd med ordentlige konkurrencevilkår og fair beskatning – ellers bliver det nej tak herfra. Nej tak til utopisk humanisme – ja tak til praktisk humanisme.

I Socialdemokratiet er vi ikke i tvivl om, at de utopiske humanister for sent eller måske aldrig vil erkende deres egen ideologis sammenbrud, for de er ofte karakteriseret ved, at de har deres egen velstand på det tørre, og af at deres solidaritet er herligt afkoblet fra folk syd for København Ø’s breddegrader.

Men tag ikke fejl. Sammenbruddet er allerede sket, og det er kun, fordi de er altdominerende i den statsstøttede presse, at hylene fra humanisterne er så høje. Læg forresten mærke til, hvordan folk fravælger pressen – nok ikke så underligt.

Socialdemokratiet tager ansvar, sådan som vi altid har gjort. Og som altid vil der stå en Rehling og svine os til undervejs, men for at citere en god gammel landstræner: »Der ryger jo ikke et blad af et solidt bøgetræ, fordi der står et svin og gnubber sig op ad det.«

Henrik Sass Larsen er gruppeformand for Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det må da for pokker være en aprilsnar?
Ellers er Socialdemokratiet kommet længere ud, end selv jeg ville tro muligt.

Torben Kjeldsen, Henriette Bøhne, Ole Frank, Holger Madsen, Karsten Aaen, Leif Høybye, Steen Sohn, Morten Balling, Mihail Larsen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Det er ikke 1.april endnu, Hans Larsen.

Næh, Socialdemokraterne har valgt deres strategi. Det ser man nu med al ønskelig klarhed. Og den skal de såmænd nok få held med. Det er ikke Socialdemokraterne som er 'kommet længere ud'. Det er den folkelige opinion. Socialdemokraterne leder ikke, går ikke forrest. Ikke længere. De halser bagefter, som de forpjusket har gjort det siden Anders Fogh og DF - i Socialdemokraternes selvforståelse - stjal rorpinden ud af hænderne på Poul Nyrup. På evig jagt efter folkestemninger der igen kan bringe partiet dets - i socialdemokraternes selvforståelse - retmæssige regeringsmagt tilbage.

Glemmes skal Nyrups svigt: Efterlønnen. Glemmes skal Bjarne Corydons økonomiske regime. Glemmes skal falliterklæringen i det 'sorte tårn', da Socialdemokraterne frivilligt lod et liberalt parti bestemme den økonomiske politik i en socialdemokratisk ledet regering. Ikke af nød, som de ellers har forsøgt at omskrive historien siden, men af lyst: Fordi en nyliberal økonomisk ideologi var blevet Socialdemokraternes egen.

"Socialdemokratiet tager ansvar, sådan som vi altid har gjort", kvidrer Sass Larsen i en løgn så gennemskuelig, at begrebet Fake News ikke er dækkende. Her er tale om ondsindet og kynisk manipulation. En ansvarsfrasigelse af så latterligt store dimensioner, at kun mandens mangel på integritet kan forklare den. Undskyldes kan den ikke.

Skam over dette en gang så stolte parti. Og skam få den, der falder for dette pinlige forsøg på at fodre svinehunden med dens egen hale.

Skam!

Anders Reinholdt, Martin Madsen, Lene Bøgh Sørensen, Torben Kjeldsen, Henriette Bøhne, Marianne Andersson, Carsten Svendsen, Jesper Frimann Ljungberg, Janus Agerbo, Ole Frank, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Jørgen Rink, Holger Madsen, Birgitte Sejer Sørensen, Marianne Stockmarr, Carsten Wienholtz, Troels Brøgger, Flemming Berger, Nanna Wulff M., Karsten Aaen, Leif Høybye, Peter Wulff, Ebbe Overbye, Morten Balling, Tue Romanow, Randi Gredal, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Erik Bavngård Jensen

For en uge siden - i anledning af endnu en stramning i flygtningeloven - skrev Margrethe Auken i en Twitter: "Svend,min savnede bror,sagde:'S skal ikke konkurrere med DF om at være dumme svin. Det er de meget bedre til end vi'! Gælder det endnu?"

Åbenbart ikke, hvis det står til Sass Larsen.

Ole Frank, Lene Bøgh Sørensen, Jesper Frimann Ljungberg, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Marianne Stockmarr, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Leif Høybye, Peter Wulff, Steffen Gliese, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Casper Fryd Rækjær

"Den utopiske humanismes ide om fri indvandring og globale rettigheder for flygtninge har medført en masseindvandring, som de vestlige landes økonomier og politiske og sociale strukturer ikke kan bære."

Det er i bedste fald en analyse, som er foretaget en sen morgen i snapstinget. Inger Støjberg kunne ikke have sagt de bedre.

Ole Frank, Peter Bækgaard, Jesper Frimann Ljungberg, Marianne Stockmarr, Carsten Wienholtz, Nike Forsander Lorentsen, Karsten Aaen, Christian Larsen, Marianne Ifversen, Steffen Gliese, Janus Agerbo og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Poul Krogsgård

Hvis dette ikke er en aprilsnar må man sige, at der ikke er nogen grund til at lægge socialdemokratiet i graven. De er selv i fuld gang med at hoppe derned.

Ole Frank, Carsten Wienholtz, Troels Brøgger, Flemming Berger, Karsten Aaen, Steffen Gliese og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"I Socialdemokratiet er vi ikke i tvivl om, at de utopiske humanister for sent eller måske aldrig vil erkende deres egen ideologis sammenbrud, for de er ofte karakteriseret ved, at de har deres egen velstand på det tørre, og af at deres solidaritet er herligt afkoblet fra folk syd for København Ø’s breddegrader."

Her kan man da tale om projektion. Der skulle i stedet have stået:

"De utopiske humanister er ikke i tvivl om, at Socialdemokratiet for sent eller måske aldrig vil erkende deres egen ideologis sammenbrud, for socialdemokrater - især ledende socialdemokrater - er ofte karakteriseret ved, at de har deres egen velstand på det tørre, og af at deres solidaritet er herligt afkoblet fra folk syd for Københavns breddegrader."

Ole Frank, Anders Reinholdt, Poul Sørensen, Torben Kjeldsen, Marc Wilkins, Janus Agerbo, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Karsten Aaen, Peter Wulff, Marianne Ifversen, Randi Gredal og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Den altid selvovervurderende Henrik Sass Larsen lægger med sin anvendelse af begrebet "folk" og sit svinske sprog an til en længe ventet fusion med Dansk Folkeparti. Og Socialdemokratiet? Jamen mon ikke svinedrengen istemmer, når prinsessen synger: Ach, Du lieber Augustin, Alles ist væk, væk, væk!?

Ole Frank, Poul Sørensen, Janus Agerbo, Marianne Stockmarr, Karsten Aaen, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Nu ved alle vel formentlig, at socialdemokratiet 'aldrig' har tænkt sig at gøre sit sprog om politiske modstandere 'stuerent', ikke ?
Baglandet hylder endda ofte erklæringen herom af 1997 som retningsgivende.... Så det er vanskeligt at dele forargelsen som den kommer til udtryk.
Specielt da når det blot er den samme banale men uvelkomne sandhed, som nærmest en hel generation krymper sig over, der blot fremføres i en ny variation. Den er stadig sand. . .

Steffen Gliese

Men, Odd Bjertnes, det er ikke en sandhed, det er en løgn! Vi har ikke et indvandringsproblem, vi har et problem med politikere, der ikke passer deres arbejde, men hellere vil smyge alt ansvar af sig.

Steffen Gliese

Man burde tage påstandene én for én, men man orker det ikke rigtigt, vel?
Der er intet utopia i at bringe mennesker sammen i en verden, hvor både elektronisk og fysisk kontakt med alverden er muligt for mere end halvdelen af jordens befolkning.
Men lad mig alligevel kaste mig over det latterligste: at PRESSEN skulle bakke op om flygtninge! Vi har i dag decideret kun en borgerlig presse - noget af den er stadig lidt humanistisk indstillet, men det er nu engang muslimskeptiske og indvandrerfjendske stemmer, der får taletid - selvom det med al den ihærdighed aldrig er lykkedes at bringe menneskeforagten op over et politisk flertal på ca. 22%.
Vi mangler et ansvarligt Socialdemokrati, der vil sikre en grundig og tilstrækkelig integration, der vil føre klassisk socialdemokratisk politik med at tage fra de rige og give til de fattige - og som vil sikre samfundslivet igennem opbakning til borgeres og institutioners idealisme og virketrang.
Sass synes ikke at kende forskel på det klassiske socialdemokratis velfærdssamfund, hvor inititiativet udspringer fra borgerne og understøttes af staten, og velfærdsstaten, der på "blød" autokratisk manér forsøger at styre samfundslivet.

Carsten Wienholtz, Marc Wilkins, Janus Agerbo, Ole Frank, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Poul Erik Pedersen, Marianne Stockmarr og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Det er lige så rigtigt at konstatere, at Socialdemokratiet nu mest varetager erhvervslivets og akademikeres interesser. Aktuelt kan konstateres, at partiet interesserer sig meget for indvandring, men ikke for så meget andet, der har forandret samfundet og skabt udfordringer for stort set alle andre end de højtuddannede og de økonomisk velstillede mest i København og Nordsjælland.

Indvandring er en logisk konsekvens af markedsføring af vestlige værdier og vestlig velstand til andre lande. Partiets holdning til indvandring har varieret meget de seneste fem årtier. Det er stadig uklart, hvorfor indvandring er blevet et problem siden 2001, efter den blev støttet i to årtier. Det ligner en tanke, at især Islam blev opfattet som velegnet til kampen mod traditionelle, kristne værdier, indtil Islam fik sin egen identitet med terrorangrebene i USA d. 11/9-2001.

Til gengæld interesserer Socialdemokratiet sig ikke for misforholdet mellem fagbevægelsens ønsker om gode løn- og arbejdsforhold på den ene side og økonomers ønsker om lavere omkostninger på den anden side. Med andre ord interesserer partiet sig ikke for misforholdet mellem det, lønmodtagere vil have for sin indsats og det, kunderne vil betale for sine indkøb.

Socialdemokraterne er også underligt ligeglade med, at offentlig service har fået lavere prioritet i den offentlige sektor, fordi de primære mål er arbejdspladser og offentlige projekter, som passer godt til erhvervsliv og akademikere, men dårligt til den øvrige befolkning. Socialdemokratiet støtter knap alle de projekter, de selv har været med til at gennemføre.

Ole Frank, Anders Reinholdt, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz, Marc Wilkins, Jesper Frimann Ljungberg, Janus Agerbo, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Leif Høybye, Ivar Nielsen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar

Et brøl fra en partisoldat der er under evner for selvreflektion. Mangler argumenterne bruges tilsvining og perfiditeter

Anders Reinholdt, Morten Blicharz Nielsen, Poul Erik Pedersen, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Marianne Ifversen

Det er dog den værste gang sludder. Han graver forhåbentlig sin egen grav som medlem af S partitop med så åbentlyst at gå DFs ærinde.

Steffen 9:20 :
, både-og. Og derudover være varsom med hvad man kalder 'løgn'. Der er masser af problemer der relaterer til migration, flygtningepolitik classic nærmest i ruiner ?
Personligt mener jeg at enhver 'tros-kultur' er et civilisatorisk 'problem'.

Steffen Gliese

Ja, men din personlige opfattelse af "tros-kultur" deles altså kun af et meget lille mindretal i verden, og et lidt større mindretal i Danmark. Hvorfor det skulle være et problem, kan jeg stadig ikke se: hvis der er noget, der kendetegner det danske samfund, er det mængden af interessefællesskaber, der findes indenfor og understøttes af den demokratiske stat. Det var, indtil for ganske nylig, i foreningerne og organisationerne, at livet blev levet.
Desværre har nogle nazi-leninisters kamp for "arbejderstaten" fjernet fokus fra fællesskabet/-erne og i stedet gjort det økonomiske kredsløb til den højeste dyd at bidrage til.
Det største problem ved problerne er, at vore politikere er fuldkommen ligeglade med at løse dem.

Ole Frank, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Carsten Wienholtz og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Det tjener Information til ære, at det trykker Sass Larsens gylle.

Ole Frank, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Marianne Stockmarr, Steffen Gliese og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Er der ikke ganske rigtigt tale om et Utopia, når det kommer til den liberale humanisme, som selv såkaldte venstrefløjspartier bekender sig til? Sass Larsen, en mand hvis parti jeg ikke stoler på, har - om det er dybtfølt eller ej - nogle gode pointer. De fleste humanister afskriver blot hans argumenter med følelsesladede appeller til "menneskelighed", hvilket jeg synes er både patetisk og ubegavet. Hvis humanisternes selvopfundne monopol på ret etik og moral skal tages seriøst, så må de forholde sig kritisk til EU og indvandringens konsekvenser for den lavere middelklasse.

Særligt skinsocialister såsom Magrethe Auken bifalder glædeligt arbejdskraftens fri bevægelighed og "internationalismen" i EU - ligegyldigt at denne internationalisme er solidariteten blandt finanseliten, ikke arbejderklassen. Hvordan tager vi en humanisme seriøst, der blindt ønsker at hjælpe immigranter og flygtninge og samtidig ignorere sine egne udsatte borgere? Hvordan tager vi en humanisme seriøst, der hylder den frie bevægelighed og afskriver bekymringer om lavtlønnet østeuropæisk arbejdskraft i "internationalismen" og "humanismens" navn? Det må siges at være en særligt voldelig humanisme, da den understøtter finanskapitalisternes og flygtningenes interesser i stedet for arbejdernes.

Jeg har ikke meget tro på Sass Larsen som en ærlig politiker - til det har der været for mange løftebrud - men fri mig for hoben af såkaldte "humanister", hvis eneste argument er deres flyverskjul i egen, selvopfattede moralsk overlegenhed. Endnu ingen har præsteret at forklare hvorfor den eneste "humane" løsning på flygtningekrisen skulle være den kritikløse accept af alle flygtninge på permanent opholdstilladelse om nødvendigt. Man har hos Radikale og SF bygget et ekstremistisk narrativ hvorved den eneste humanistiske løsning er det totale fravær af regulation el. udsmiding i henhold til flygtningestrømmen. Hvorfor kan vi ikke sende størstedelen hjem, når krigen er over? Hvorfor er denne løsning ikke "human"? Jeg tvivler på at nogen af de såkaldte humanister kan svare på dette. De mangler at forklare nettomedarbejderen, SOSU-assistenten og rengøringsassistenten hvorfor de permanent skal konkurrere om lavtlønsjobs med en helt ny befolkningsgruppe og hvorfor det skulle være inhumant at sende dem alle sammen hjem? - minus folk der står til at blive myrdet tortureret naturligvis .

Den sande mangel på medmenneskelighed i den her debat er champagne socialisternes manglende sympati for den etnisk danske lavere middelklasse i provinserne. I er jo åbenbart så meget mere "oplyst" i København ... Synd vi i provinsen ikke forstår hvorfor det er racistisk at frygte for sin subsistens, når ny arbejdskraft introduceres i en tid hvor store mængder jobs ikke længere skabes.

Egon Stich, Peter Bækgaard, Svend Erik Sokkelund, Else Marie Arevad, Britt Kristensen, torben - nielsen, Mathias Kvolsgaard, Lars Bo Jensen, Henrik Andersen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Flemming S. Andersen

Glimrende af Sass.

Han rammer ganske fint det virkelighedsfjerne humanistiske utopia, men glemmer at sige hvor skadeligt dette er for venstrefløjen, fordi det jager stemmer over i den højrepopulistiske lejr når man ikke tager røsten fra egne vælgere alvorligt.

Desværre har han også ret i , at vi aldrig opnår en rigtig debat med de rigtige hårde hunde fra det humanistiske utopia, for slet ikke at sige en form for konsensus.
De må så bare opleve at magten fjerner sig mere og mere fra dem, og at de mister muligheden for at forme fremtiden.

Allan Bartroff, Morten Simonsen, Britt Kristensen, Jan Weis, Rie Forchhammer, Henrik Andersen og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Niels K. Nielsen

Rehling er ikke humanist, men en uansvarlig utopist.
Dem er der, som Sass skriver mange af, og de fortsat stor magt i samfundet - og det store ansvar for at have kørt Gældfærdsstaten i smadder - også hvad indvandring angår.
Vi kan ikke have åbne kasser og åbne grænser. Der bliver 10.000 flere mennesker på kloden i timen. Den danske Stat skylder 650 mia. kr. væk og låner hvert år mia. beløb til gældfærd - og forsørgelse af fødselsoverskud fra dysfunktionelle fremmede samfund.
Det er åbenlyst uholdbart for enhver med blot lidt fornuft i behold - og har intet med humanisme eller det modsatte at gøre.
Vil man hjælpe mod overbefolkningen må man uddele prævention og skolebøger. Det kunne Rehling og hans lige jo tage afsted og begynde på i stedet for at spille hellige for andre folks penge og med landet og vore børn som indsats.

Morten Simonsen, Britt Kristensen og Rie Forchhammer anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Niels K. Nielsen, nej, en stats økonomi ligner ikke din husholdning - slet ikke en stat som Danmark, der nu alene har indenlandsk gæld og mere til gode end den fra udlandet.
Dit had og foragt overfor andre mennesker kan du stikke et vist sted hen - det er en bunden opgave at sikre mennesker ordentlige vilkår i verden, og det går - trods mdstanden - den rigtige vej, således at de nye FN-mål har kunnet være endnu mere ambitiøse end 2015-målene, der jo blev indfriet før tid.
Selvom politikken går ad H. til, bevæger verden som sådan sig heldigvis mod større lighed og større sammenhold.

Janus Agerbo, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Lars Bo Jensen, Hans Larsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
søren jensen

Den med svinet var dum. Fair beskatning usand: S beskytter de rigeste boligejere

H.C. (Hans Christian) Ebbe og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Et ideologisk- humanistisk totalsammenbrud.

Gid det bare var en aprilsnar – men så let slipper bragesnak-humanisterne heldigvis ikke – soprano David Rehling i rollen som tjenestepigen Despina i Mozarts opera buffa Così fan tutte, der i operaen fordrejer hovederne på fruentimmere, unge herrer og andet letbevægeligt godtfolk med en ubændig og ureflekteret affinitet til i alle sammenhænge at gøre ’det gode’ i deres eget navn uanset konsekvenserne, men især en énsidig og underlig særinteresse for eksotiske genstande nede fra ørkenen for deres ’Verliebtheit’ -

Verliebtheit ist ein intensives Gefühl der Zuneigung. Sie wird nach Ansicht von Psychologen von einer Einengung des Bewusstseins begleitet, die zur Fehleinschätzung des Objektes der Zuneigung führen kann. Fehler des anderen können übersehen oder als besonders positive Attribute erlebt werden. Verliebtheit ist kein Dauerzustand, sie besteht als eine Phase über einen längeren oder kürzeren Zeitraum, kann abflauen und sich auflösen oder in Liebe übergehen. Die Gefühle des Verliebtseins können einseitig sein, müssen also nicht erwidert werden.

Ak ja, disse énsidige følelser, de bliver vores samfunds ’undergang’, eller, hvor ser I for resten inden da samfundet om bare ti år? … ;-)

Troels Brøgger

Socialkammeraterne skal bruge Sass: Han er "Bad Cop" så kan de andre flinke den op lidt senere.
Det værste er at folk VIL stemme på dem! De VIL falde for det pis han lukker ud, der er tænkt over det, det er rent spin vær sikker på det. Måtte klovnen snart glide i en hundelort.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Nå Herr Sass slår hælene sammen og ud vælter det en retorik som ligner SD (Sverige Demokraternes).

Ole Frank, Marianne Stockmarr og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Problemet er, at socialdemokraterne har valgt at underlægge sig en økonomisk maksime, der gør, at problemerne ikke kan blive løst, fordi man ikke længere accepterer politiske løsninger.
Derfor har vi i snart 100 år haft boligmangel med jævne mellemrum - og muligheden for at gøre noget ved det blev endeligt forskertset med lejelovsændringerne af 1992, der liberaliserede området til ukendelighed. Nu har vi i stedet det problem, at man helt overordnet selvfølgelig går ud fra, at boligbehovet er opfyldt i et ordentligt og civiliseret land, hvorfor man godt med konventionen i hånd kan give flygtninge en ubetinget ret til en bolig for at sikre, at disse ikke bliver kørt over af emsige myndigheder. Det er ikke nogen andres skyld end vores, at vi ikke forlængst har løst problemet med tilstrækkeligt med betalelige boliger.
Og sådan kan man pege på efterhånden alle områder i samfundet: markedstænkningen står i vejen for at løse opgaverne i tilstrækkeligt omfang.

Anders Reinholdt, Poul Sørensen, Janus Agerbo, Henrik Günther, Kenneth Jacobsen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Marianne Stockmarr, Flemming S. Andersen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvad med at gå 50 tilbage i vor historie på området indvandring/ flygtninge, og så være realistikske historien, jeg husker Ritt advarede, nu er kommet en yderst veldokumenteret bog om emnet, hvor en sosser ser realistisk på partiet gøren og laden her. Vi skal være hjælpsommme, men også forholde os til virkeligheden.

Hans Jørn Storgaard Andersen, Anne Eriksen og Britt Kristensen anbefalede denne kommentar

Ja, lad os da endelig gå 50 år tilbage i tiden til 1967. Og mindes dengang Socialdemokraterne sammen med de borgerlige partier hidhaldte en masse tyrkere, pakistanere, og jugoslaver for at arbejde i industrien! I jernstøberier, garverier, tekstilfabrikker og spinderier mm. Fordi de skulle tage det mest beskidte, nedslidende og hårde arbejde som ingen danskere dengang (heller) ikke gad tage! Og lad os da mindes hvordan borgmestrene fra både Ishøj og Hvidovre dengang fra 1967 til 1977 indsatte store annoncer i bl.a. tyrkiske blade, magaziner og aviser for at få især bønder fra den anatolske højslette i Tyrkiet til at rejse til DK! for at arbejde i industrien og for at bo i de nybyggede almenboliger i Hvidovre og Ishøj! Og hvordan Per Madsen, borgmester i Ishøj gennem mange, mange år, nedsatte både indskuddet og huslejen, så de her nye indbyggere, tyrkere, jugoslaver og pakistanere kunne bo i de nye lejligheder. Og lad os da endelig mindes både Hvidovres og Ishøjs borgmesters dybe hykleri, da de i 1987, advarede imod ghettoer, som de jo selv havde sørget for! I 1970erne! Hyklere er de - og hyklere var de alle!

Og lad os da endelig huske 1983, med den nye udlændingelov, hvor ingen i 1983 havde fantasi til at forestille sig at der kom iranske, irakiske, afghanske, somaliske, kosovo-albanske, syriske, eritreanske, palæstinensiske mm. flygtninge til DK! Og problemet er ikke det her, problemet er, som jeg ser det, at man blander tingene sammen - godt og grundigt:

Man blander tyrkiske, pakistanske, jugoslaviske indvandrere sammen med afghanske, syriske, somaliske, irakiske mm. flygtninge, ligesom man blander alt det her sammen med den familie-sammenføring af kvinder fra ikke-vestlige lande, som Vietnam, Kina, Brasilien, Thailand mm. - af kvinder som overvejende bliver gift med danske mænd!

Og man taler intet om de mange personer fra det tidligere Øst-og Centraleuropa, som i dag bor i DK, omkring 120.000 personer bor der i dag (i 2017) fra de her lande. Og man aner intet om, de fleste af danskerne, aner intet om, at de her personer, selvom de bor i DK, altså mener det samme som visse muslimer om abort, ligestilling, kvindens plads i samfundet, homoseksuelle mm. Men det er man jo totalt ligeglad med i det her land, fordi de har jo arbejde - og så tror de fleste danskere, at så mener de jo nok det samme som 90% af danskere når det kommer til områder som homoseksuelle, abort, ligestilling mm. Newsflash: det gør de så ikke!

Torben Kjeldsen, Niels Duus Nielsen, Jesper Frimann Ljungberg, Janus Agerbo, Steffen Gliese og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Flemming S. Andersen

Karsten Aaen

Virkeligheden har overtaget, og du taber.

Ib Christensen

Hvornår tager de min modstand til årsagen til folkevandringerne alvorlig?

Masseindvandring i Udkanten - sikke en berigelse.
Var i dag, i anledning af det mådeligt fine vejr, på søndagstur i fædrelandets efter sigende kontrollerede grænseregion – ankerpladserne var optaget af tyske luksusturister ’zu See’, ungdommelige tyske ’kite-surfere’ havde okkuperet de bedste steder langs kysten, slået deres telte op i naturen, parkeret deres ’Wohnmobiler’ tæt på vandet, hvor tyske lystfiskere kunne prale med, at strandkanten var ’fest in Deutscher Hand’, fiskene danske uden kvoter og fiskeriet ikke belagt med afgift, adgang til strandene heller ikke - i modsætning til - derhjemme i ’das Vaterland’ - og øvrige ’indvandrere’, ja, de optog de bedste møblerede skov- og rastepladser med deres storfamilier og grillapparater …

H.C. (Hans Christian) Ebbe

Politik i lemmingens spor pakket ind i den glitrende nødvendighed. Det står slemt til.

Hans Jørn Storgaard Andersen

En af de gode ting ved Henrik Sass Larsen er, at han siger tingene ligeud ad landevejen.
Uden hvis'er og men'er og andre bortledende ting.

Det står endda i indledningen, så der er ingen undskyldning for at glemme:
- ... kontrol med tilstrømningen af indvandrere.
- Masseindvandringen har været en dundrende fiasko.
- Socialdemokratiet tager ansvar.
- Vi lytter til folk og løser deres problemer.

Læg især mærke til det sidste: Vi lytter og løser (min forkortelse).

Så enkelt er det. Nu har den debat raset siden borgerkrigen i Jugoslavien og de mange ulykkelige skæbner, det skabte. Lige nu er det Mellemøsten, der skaber enorme flygtningestrømme plus så de, fra Afrika, der ønsker bedre levevilkår.

Men tilbage til Sass, bare kan det der med at tegne klare billeder op i sætninger, her om danskere, der ikke ønsker at opgive nationalstaten:
De er glade for deres stat, deres land, deres sprog, deres nationale identitet, og det er de uden at være ude på højrefløjens afsind.

Læg godt mærke til det sidste - højrefløjens afsind - for her henviser han til det DF, der siden 1973 via FP og Glistrup har fordømt mennesker med en anden oprindelse end den danske.

Fremragende indlæg fra Sass - som er en af de dygtigste politikere, jeg kan mindes. Kort og kontant ... og især uden fløjl.

HJSA - ja, og uden ’uld i mund’ ...

Birger Bartholomæussen

Et skoleeksempel på stråmands-argumentation: "Det humanistiske Utopia", som Sass Larsen argumenterer imod finds kun I hans fantasi, og det som en karikatur. Og Socialdemokratiet "gav" danskerne velfærdsstaten. Gu' gjorde I ej, den skabte danskerne selv, ligesom Sass Larsen, alene I kraft af sin alder, ikke har deltaget I opbygningen, men kun I afviklingen af samme velfærdsstat. Er pennen ført af Rocker-Torben på Bodegaen I Køge?

Janus Agerbo, Steffen Gliese, Ole Frank og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Michael Pedersen har ret i, at politikerne aldrig tog opgaven med at modtage flygtninge på sig.
Man kan påstå, at de havde reelle argumenter: arbejdsløsheden var på 15%, men samfundet tjente alligevel penge som aldrig før - det var alså beskæftigelse og ikke økonomi, der var mangel på, og hvis man ikke engang kunne skaffe arbejde til alle danskere, ville man da helt sikkert heller ikke kunne finde noget til de nye.
Og pludselig manglede der arbejdskraft, og så var det for dårligt, at flygtningene ikke var i stand til at bestride det, efter så mange år i landet. Hele tiden har der været denne bølgegang, mens man på intet tidspunkt har iværksat en bestandig indsats - og man har heller ikke villet bruge ressourcerne på det.

Så er der påstanden om, at det har været en fiasko. Men det kan aldirg være hverken det ene eller det andet, for det første er der ikke tale om et afsluttet, éntydigt og evaluérbart forløb, for det andet andet er det en misforståelse, at myndighederne opstiller 'mål' for opgaver, der foregår løbende og gentaget - de skal bare afvikles med en god portion progression i kraft af de erfaringer, man høster.

Jesper Frimann Ljungberg

@Michael Pedersen
"Lidt rettidig omhu igennem de sidste 25 år kunne have skabt rammerne for en flygtningepolitik, som havde givet plads til at adressere bekymringerne og sikret, at vi havde taget imod vores nye medborgere med kærlighed og krav."

Enig. Det her er jo ikke noget nyt. Jeg er selv fjerde generation indvandrer fra Sverige, og hvis man går længere tilbage, er der 'natmænd' fra Tyskland, Roepiger fra Polen med mere. Men når man læser avisudklip fra den tid, hvor min oldeforældre kom til Danmark fra Sydsverige, så minder det jo om retorikken man ser i dag. Man prøver at få en vinkel. Spinde en historie, alt sammen for at få en 'edge' i det politiske spil.
Og vi er stort set alle.. efterkommere af indvandrere på en eller anden måde. F.eks. er Weis et godt 'Bavarian' navn.

Men Michael Pedersen har ret.
Man kunne godt have gjort noget. Man kunne også godt have hjulpet flygtninge uden at de nødvendigvis skulle blive i Danmark for altid. Man kunne have gjort meget.. og igen flygtninge og indvandring er en udfordring der jævnligt kommer op til overfladen.
Jeg synes mere, at Sass'es opkast her, er et udtryk for hvor galt det står til i Danmark. Det er vigtigere at skabe debat, spille på følelserne, manipulere med fakta. Spinne.. som det hedder på nydansk, end at faktisk gøre noget ved tingene.

Og det gør politikerne jo ikke.. Man bruger ikke de enorme midler man har, til at løse folks problemer, man bruger dem hellere til at 'spille spillet' (det politiske spil). Problemet er bare at den ultimative dovenskab er bare at lave/løse problemet første gang.
Problemet er ikke indvandringen.. problemet er at meget store dele af vores samfund i dag er gearet mod at måle, kontrollere, overvåge, behandle, sylte, feje ind under gulvtæppet....

Hvor mange folk tager det for en politiker at skrue en pære i en fatning ? Sådan cirka 23.123.

Hvor mange folk tager det for en dansker/indvandrer/flygtning at skrue en pære i en fatning ? To.. en til at gøre det mens den anden holder stigen.

// Jesper

Anders Reinholdt, Torsten Jacobsen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese, hvis den klare forskel på sandheds-religiøsitet og etnografisk ditto kun står 'et mindretal' klart, så kommer det ikke bag på mig. Det gør det derimod, at jeg skal være den der siger noget så banalt i et akademiker-domineret venstredrejet forum i DK i 2017. Årsagen er naturligvis at en hel generation af 'progressive' har ladet sig lokke ud i en idemæssig sump, hvor det blev konsekvensen at skulle stå vagt om .... en martyr-gnaskende præhistorisk stammegolem
. Jeg tager ikke akademikerstanden alvorligt mere ´bare sådan face on, beklager. Hvilken fest kapitalkræfternes interesser har holdt imens 'man stod vagt' kan aflæses både i den svenske humanismes kvide og hjemlige sociale forhold. Mere statistisk fattigdom og uoplysning til folket så er de nemmere. Uf.

Flemming S. Andersen

Alle må indse , selv de allemest retlinede og velmenende, at hvis et flertal mener at indvandere/flygtninge udgør et problem, så er indvandringen og dens følger et problem for samfundet, uanset om indvandrerne/flygtningene er er problem, der kunne have været tacklet eller ikke, hvis og hvis.
Det er virkeligheden i et samfund.

Man må også kunne indse, at hvis fornægtelse af at et flertal opfatter den hidtidige politiske kurs som et problem, viser sig at øge antallet der ser flygtninge/indvandrere som et problem, og man ønsker at deltage i en mindskelse af at det opfattes som et problem, så skal man indse at det er flertallet der skaber en virkelighed, der gør det nødvendigt at forsøge at løse de ting, flertallet opfatter som problemer.
En forsat fornægtelse vil blot skade en egen indstilling, ved at flertallet øges.

Tak, Frimann ... ;-)

Som gammel S vælger søger det mig at konkludere, at S har mistet sit moralske kompas.

Vi har ikke brug for en DF klon, men for et parti, der med værdighed og netop humanisme sikrer et velfungerende velfærdssamfund hvor også internationale forpligtigelser tages alvorligt - og som sikrer et sammenhængende samfund, hvor kældermennesker forvises til, hvor de hører hjemme - netop i kælderen og ikke på landets fineste poster.

Anders Reinholdt, Ole Frank, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Odd Bjertnes, du vender tingene fuldstændig på hovedet! I 30 år har højrefløjen maskeret sine angreb på velfærdssamfundet - og her hører Socialdemokratiet sørgeligt med til højrefløjen - ved at opildne til had og foragt overfor vores lille kontingent af muslimske flygtninge og indvandrere. Det er det rene blændværk, men det virker fan'me uhyggeligt godt.

Anders Reinholdt, Ole Frank, Ebbe Overbye og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Rød blok tabte som bekendt det sidste valg grundet manglende perspektiv på netop den ukontrollerbare flygtninge invasion i EU og Danmark. Hvis Socialdemokratiet havde nævnt grænsekontrol i den afsluttende debat runde mellem Helle og Lars hed Danmarks statsminister i dag Helle.

Hans Jørn Storgaard Andersen og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar

Der er ikke nogen der opildner .... det er dig, Steffen, der bringer negreber som løgn og had og foragt ind i diskussionen - og taler i øvrigt om noget andet end jeg ; form, ikke indhold. Trist du ikke kqan med indholdet, det er ellers 'sandheden' , ... har du hørt om ?
.

Det som du ser, og som forvirrer, er at højrefløjen har været instrumentel i de 30 år venstrefløjen har lagt på de polyteistiske altre (hvad de så ellers har set i dem, men det er vist helt tabu..hehe), Ja, det var højrefløjens instrumentering. Og højrefløjen i den monoteistiske verden hedder islam, monoteistisk folkeparti ;-) Tungere dreng end 'dansk ditto', har trænet det shit noget længere.

Ulrik Hermann

Det er da et yderst fornuftigt indlæg Sass Larsen har her. Det vil et meget stort flertal af danskerne bakke op. Vi må bare håbe at S ikke slækker det mindste på linien hvis de kommer i regering på et tidspunkt. Men hylesangen i indlæggene fra læserne er pinlig ud over alle grænser, for den ene fanatiske ekstremist efter den anden råber sin frustration ud om at den Venstreekstreme utopi ikke må lægges i graven, selv om alle vi andre kan se den har været helt død i flere år.

Blot for at melde ind at S er fantastiske.
Mette Frederiksen bliver vores næste statsminister, og hun bliver den bedste vi har haft i lang tid.
Ved ikke med jer (eller, gør jeg nok for 90%...), men jeg glæder mig.

Sass Larsen streger banen op, og det er vel hans "ting". Jeg tror dog man vil opleve der er mere end strategi bag. Jeg tror faktisk S mener det de melder ud.

Torsten Jacobsen

Ulrik Hermann,

Den der med at gemme sig trygt bag majoriteten bør du nok gå til læge med: Klædeligt er det ikke, sundt ej heller. 'Umoden' kaldte man en sådan trang til at gemme sig bag skørter, dengang tiden vitterlig var moden. En ganske upassende opførsel for en gentleman.

Men siden du nu har ytret dig i denne debat, til gavn og glæde for alle læsere, så kan du måske overtales til at præcisere din meningstilkendegivelse en smule?

- Hvad er det mere præcist, som du finder så 'yderst fornuftigt' i Sass Larsens indlæg?

- Hvem er dette 'meget store flertal' egentlig? denne homogene gruppe af 'Alle vi andre', som du så afslørende betegner delmængden. Og, i forlængelse heraf, hvem er så 'de andre'?. En ligeledes homogen gruppe? Har du overhovedet tænkt en selvstændig tanke i forhold til disse spørgsmål, eller stiller du dig blot tilfreds med at efterplapre andres sandheder?

- Hvilken 'Venstreekstrem utopi' er det, du refererer til? Hvad er dens kendetegn? Dens påstande? Dens perspektiv? Har du nogen anelse, eller var det blot sådan ordene faldt ud?

Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen, Martin Madsen, Ebbe Overbye og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Here we go again. Denne diskussion er formentlig den mest ufrugtbare diskussion i nyere dansk politisk historie. Det er en diskussion, som lynhurtig bliver blottet for enhver form for substans, fordi deltagerne - i løbet af et splitsekund – har positioneret sig på hver sin side af et meget højt hegn, hvorfra de katapulterer stadig mere skingre argumenter over på den anden side. Sass Larsen holder sig ikke tilbage og kalder dem på den anden side for en flok utopiske humanister (hallal-hippier, fantaster og landsforrædere, er andre, mindre diplomatiske, bud i den standende debat) mens modsvaret, ligeså forudsigeligt og trivielt, er, at dem ’derovre’ er slette, amoralske mennesker, som aldrig har forstået den brede betydning af begrebet solidaritet. Det er en dans på stedet. Hvor længe skal det blive ved?

Jesper Frimann Ljungberg

Så har Mattias Tesfaye været i TV2 morgen med et followup punch. Så nu har Sosserne bekendt kulør om, hvordan man løser Sossernes problemer med Invandrings politikken. Marketings strategien er udformet, Kommunikations planen er skrevet. Så nu skal produktet S i Regering ud til borgerne, så toppen i S kan få deres ministerposter. Ja så.

Det hele er de Enhedslisten, SF, de Radikales skyld og LA's skyld det hele. Se det er en god en.
Og så skal Sosserne nok løse problemerne... ja vi skal.. i regering sammen med DF.

Jeg synes faktisk at Socialdemokratiet efterhånden skulle fusionere med DF.

// Jesper

Anders Reinholdt, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes måske ikke, Kershaw har ret i, at 30erne ikke kommer tilbage. Føj for den!

Sider