Læserbrev

Stadig nej til politisk styring af universiteter

29. marts 2017

I læserbrevet »Nye rammer giver stærkere bestyrelser på universitetet« (24. marts) skriver uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at der er behov for god ledelse på universiteterne.

Det er vi enige i, men vi er fundamentalt uenige i, at god ledelse kommer som en selvfølgelig konsekvens af, at ministeren skal have en magtposition i universiteternes maskinrum.

Det er helt legitimt med et politisk ønske om indsigt i og indflydelse på universiteternes aktiviteter. Det kan politikerne dog glimrende få gennem universiteternes udviklingskontrakter, hvor de overordnede politiske mål og interesser kommer til udtryk. Det er langt bedre end en minister, der vil påvirke sammensætningen af universitets bestyrelserne.

I sit indlæg spørger Søren Pind, om vi ikke foretrækker, at ministeriet får flere magtbeføjelser, fremfor at Folketinget skal blande sig med lovgivning?

Vi ønsker heller ikke detailregulering.Med ministerens foreslåede model bliver styringen dog stadig stærk – men nu skjult uden en åben demokratisk diskussion.

Camilla Gregersen er formand for Dansk Magisterforening, Lisa Herold Ferbing er formand for Djøf, og Thomas Damkjær Petersen er formand for Ingeniørforeningen, IDA

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu