Læserbrev

Dagpengeudspil klar til fremtidens arbejdsmarked

1. maj 2017

Dagpengesystemet bør være for alle a-kassemedlemmer, uanset om de er lønmodtagere eller selvstændige. Men reelt er det sværere for selvstændige, freelancere og atypiske ansatte at få samme dækning som lønmodtagere ved ledighed.

Den forskelsbehandling gør en arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriet nu op med i et udspil til et mere fremtidssikret, fair og gennemskueligt dagpengesystem. Det hidtidige skarpe skel mellem det at være selvstændig og det at være lønmodtager ophæves, så alle i dagpengesystemet bliver stillet mere lige.

Samtidig får selvstændige lettere ved at dokumentere, at virksomheden er ophørt. Desuden bliver det lettere at starte virksomhed, mens man er på dagpenge, og muligt at fortsætte med hobbyvirksomhed i dagpengeperioden.

Nu er det op til politikerne på Christiansborg at beslutte, om princippet om lige rettigheder for alle også skal gælde i dagpengesystemet. Forhåbentlig bakker de op om det forslag, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har præsenteret.

Karsten Mølgaard Jensen er administrerende direktør i Ase

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu