Læserbrev

​​​​​​​Danskhedsdebat bør handle om at bidrage

Debat
19. april 2017

Danskhedsdebatten har fejlet. I stedet for at handle om, hvorvidt og hvordan nogle er danske eller ej, bør den handle om, hvor god vedkommende er for Danmark.

Vi betvivler ikke, om indsatte i vores fængsler er danske, men vi betvivler, om Mohammed, der har en universitetsgrad og et fast job, er dansk. Og vi diskuterer, hvorvidt det er nok, at han føler sig dansk, eller om han også skal dyrke danske traditioner, for at vi kan acceptere ham i den danske familie.

Der er opstået en konsensus i de to politiske lejre om, at hvis du henholdvis føler dig dansk eller efterlever dansk kultur, så er du dansk – og dermed god for Danmark.

Men det er en ukonstruktiv diskussion og en diskussion, som overser, hvad der er godt for samfundet.

Debattens fokus bør i stedet være på, hvordan vi får nytilkomne mennesker til at bidrage positivt til Danmark. Den skal handle om at skabe et stærkt fundament for disse mennesker i Danmark, så også deres efterkommere får en fair chance for at kunne bidrage til Danmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Christian Lucas

"Danskhed" findes ikke. Det er et Orwellansk ord vores geniale politikere fandt under Fogh's Terror Kampagne. Det er utroligt at det stadig holder ved og et stjerneeksempel på hvor effektive visse memes er til at manipulere dem som ikke tænker selv.