Læserbrev

Erhvervskandidat kan fungere

Debat
11. april 2017

Meget ondt kan og skal siges om regeringens uddannelsespolitik, men dens forslag om en ny erhvervskandidatuddannelse lyder ret flot. Den foreslår, at man skal kunne tage en almindelig kandidatuddannelse på deltid over fire år, samtidig med at man arbejder.

I Storbritannien, hvor jeg læser, er der mange, der arbejder direkte med deres bachelor og venter med at specialisere sig, til de har erhvervserfaring. Det nye forslag vil gøre noget lignende.

Det er en rigtig god ide, at man kan få en vekselvirkning mellem arbejde og uddannelse. Så kan man relatere materialet på skolebænken til konkrete erfaringer og omvendt, ligesom man gør på erhvervsuddannelserne og revisoruddannelsen i dag.

Vores uddannelser skal selvfølgelig ikke bare være til for at producere arbejdskraft til erhvervslivet, men jeg tror faktisk, at alle – studerende som universiteter og virksomheder – vil kunne få glæde af det. Det er godt, at virksomhederne skal betale løn til de studerende, så det ikke bliver en ny mulighed for virksomhederne til at hyre billig eller gratis arbejdskraft, som det for eksempel tit er tilfældet med akademiske praktikanter.

Når det er sagt, så håber jeg, det vil lykkes. Det ser ikke ud til, at de studerende kan få SU på ordningen. Det lugter lidt af, at regeringen vil spare de udgifter, og spørgsmålet er, om økonomien er god nok for de studerende til, at de vil vælge at tage deres kandidatuddannelse som deltid på fire år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her