Folk

FOLK

Debat
26. april 2017

Stiig Markager

En af landets førende eksperter i havmiljø var inviteret til høring i Folketinget om havbrug, men blå blok har ifølge eb.dk sagt nej. Så de fine ord om respekt for ekspertviden op til lørdagens forskermarch var måske ren snak.

Politisk forsker

Høringen handler om ’dyrkning’ af ørreder og laks i bure i havet. Stiig Markager mener ifølge eb.dk, at blå bloks udelukkelse skyldes, at han er kritisk over for de nye havbrug. Så træls med endnu en politiserende forsker.

Kritikere

Markager var desuden en af de forskere, der såede tvivl om regeringens landbrugspakke. En sag, der kostede den tidligere miljøminister posten. Den nuværende minister, Esben Lunde Larsen, skal altså ikke nyde noget af kritiske forskere.

Fiskere

Venstres miljøordfører, Erling Bonnesen, forklarer til eb.dk, at der ikke var enighed om Stiig Markager: »Det er ikke nogen desavouering af ham«. Nej, nej, Venstre forsøger bare at fiske efter eksperter med det rigtige syn på tingene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her