Folk

FOLK

27. april 2017

Sonja Marie Jensen

Det 22-årige byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Nyborg skriver på piopio.dk om, hvordan seksuel chikane og hånlige kommentarer om alder og udseende er hverdagskost. Så tror da pokker, der ikke er flere kvinder i politik.

Byrødder

Der er både klask i røven og ’goddag smukke’ til byrådsmøder. Ligesom der er kommentarer om, at knalde sig til tops, hvis hun omgås ældre mandlige kolleger, skriver Sonja Marie Jensen. Det kommunale selvstyre lyder pludselig ret klamt.

Aldersdiktatorer

Den unge socialdemokrat er også blevet mindet om, at hun ikke har taleret, før hun har en uddannelse. Andre kommentarer går på, at man skal have børn, før man kan blive politiker. For ældre og forældre er jo klogere end alle andre.

Borgenpolitikere

En tidligere praktikant i Venstre beskrev for nylig i en bog de mandlige politikeres sexistiske adfærd på Borgen. Pia Kjærsgaard afviste dengang, at sexisme var et problem. Måske selv Pia kan blive klogere ved at lytte til de unge.  

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu