Folk

FOLK

6. april 2017

Bjergflyttere

Tro kan flytte bjerge. Det kan avisoverskrifter også gøre. I tirsdags bragte Kristeligt Dagblad over otte spalter på sin forside overskriften: »Manglende tro får folk til at forlade folkekirken.« Tænk over den – meget grundigt! Er det en chok-nyhed?

Udmeldte

Grundlaget for forsideoverskriften over de otte spalter er en spørgeundersøgelse, som religionssociolog Christina Øager har lavet med 115 personer, der har udmeldt sig af folkekirken. Sådan nogle er ikke lige til at få fat i, så Øager fik dem ved at annoncere.

Konfirmander

Ifølge Christina Øager er beslutning om udmeldelse ofte taget efter årtiers grublen og kan have tråde tilbage til barndommen, f.eks. dårlige oplevelser under konfirmationsforberedelsen. Bemærk det, præster, konfirmander skal behandles med respekt.

Trøstere

Biskop Marianne Christiansen, Haderslev, trøster sig med, at udmeldelserne skyldes manglende tro: »Det havde da været værre, hvis alle bare var medlemmer uden at tænke, at det med Gud har noget med sagen at gøre,« siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu