Kommentar

Man kunne kalde jer Evalueringsinstituttet for det danske socialdemokrati

Når en bred vifte af aviskommentatorer og politikere kommenterer på Socialdemokratiets udvikling, behøver de ingen dokumentation for gang på gang at påstå, at partiet skifter holdning eller svigter sine idealer
Sagde Mette Frederiksen i januar, at vejret var koldt, ville Rehling stå klar med termometeret i hånden i juli for at dokumentere, at hun tog fejl, skriver Kaare Dybvad (S) i dagens kommentar.

Sagde Mette Frederiksen i januar, at vejret var koldt, ville Rehling stå klar med termometeret i hånden i juli for at dokumentere, at hun tog fejl, skriver Kaare Dybvad (S) i dagens kommentar.

Rene Schutze

Debat
11. april 2017

Der findes i Danmark to evalueringsinstitutter. Det ene er det statslige evalueringsinstitut, som løbende vurderer og rapporterer om den undervisning, der foregår i vores uddannelsessystem.

Det andet er mere uformelt og består af en bred vifte af aviskommentatorer og politikere i den røde blok. Det har ikke noget navn, men burde kaldes Evalueringsinstituttet for det danske Socialdemokrati. Det fik 4. april også tilslutning fra David Rehling, der her i avisen leverede en evaluering af Socialdemokratiets gruppeformand.

Der er ingen krav til metode i instituttet. Zenia Stampe (R) kan frit evaluere nutidens socialdemokrater og påstå, at Anker Jørgensen (S) ønskede fri indvandring, selvom det modsatte var tilfældet. Enhedslistepolitikere kan omkostningsløst påstå, at Socialdemokratiet aldrig har samarbejdet mere med højrefløjen end nu, selvom vi engang faktisk sad i regering med Venstre.

Og David Rehling kan uden ansvar påstå, at Henrik Sass (S) er imod humanisme, fordi han forsøger sig med en praktisk version, modsat Rehlings egen utopiske udgave. Evalueringsinstituttet for det danske Socialdemokrati behøver ingen dokumentation for gang på gang at påstå, at partiet skifter holdning eller svigter sine idealer.

Læserbrev fra gemmerne

David Rehling graver i gemmerne for at finde et læserbrev, hvor der minsandten står, at Mette Frederiksen (S) i 2004 mente, at højrefløjen oppisker frygt mod mennesker af udenlandsk afstamning. Så hvordan kan hun nu samarbejde med dem, spørger Rehling.

Jeg skal gerne hjælpe: Måske skyldes det også, at Dansk Folkeparti siden da er blevet mere rimelige i deres politik.

Jeg ved godt, at det ikke er et populært standpunkt i Informations spalter, men ikke desto mindre: I sommeren 1999 foreslog Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, at hele familier skulle kunne sendes hjem, hvis et enkelt medlem begik kriminalitet. Altså et brud med hele vores retstradition om individuelt, ikke kollektivt, ansvar.

Op til Euro-afstemningen i 2000 sammenlignede partiets medlem af Europa-parlamentet, Mogens Camre, planerne for euroen med Hitlers planer for Neuropa. Og i 2002 blev fire medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, herunder den daværende formand, dømt for racisme i forbindelse med en valgplakat, hvor de under overskriften »Danmark om 10 år« viste blodplettede mænd med koranen i hånden.

Om man kan lide dem eller ej, oppisker man ikke frygt på den måde hos Dansk Folkeparti i dag. Men forandringen af virkeligheden er ligegyldig for Rehlings argumentation.

Har Mette Frederiksen én gang sagt, at partiet oppisker frygt, må hun til evig tid stå ved det. Sagde Mette Frederiksen i januar, at vejret var koldt, ville Rehling stå klar med termometeret i hånden i juli for at dokumentere, at hun tog fejl.

David Rehling når at stille det tiltænkt retoriske spørgsmål, om man har hørt nogen sige, at nationalstaten skal opløses?

Rehling kunne i denne sammenhæng med fordel have læst sin egen klumme fra juni 2015, hvor han spørger, om »Men hvor seriøst kan man hævde, at den danske nationalstat kan stå op imod tidens globale strømme?«.

Og hvor han senere konkluderer at: »Den nationalstat, som er udfoldelsesrummet for den folkekirkelige Gud, for den grundlovsmæssigt indskrænkede monark og for forsvaret af fædrelandet, kan i virkelighedens verden siges at være en fiktion – som kun holdes oppe af, at ingen autoritet ser det i sin interesse at afsløre realiteten«.

Store fremskridt

Jeg skal gerne tilgive David Rehling for ikke at kunne huske sit eget indlæg, for det er i store træk skåret over samme læst, som mange tilsvarende fra den værdipolitiske venstrefløj: Nationalstaten er bare en konstruktion, som ingen reel betydning har. Det ærgerlige for både Rehling og hans meningsfæller er, at danskerne er meget godt tilfredse med nationalstaten og det velfærdssamfund, vi har skabt inden for det.

Danmark er i dag det land i verden, hvor folk har mest tillid til hinanden, det mindst korrupte, det næstlykkeligste og et af de rigeste, hvor der samtidig er stor lighed på tværs af befolkningen. En succes, der i vid udstrækning er skabt af den danske udgave af Socialdemokratiet, men med nationalstaten som ramme.

De store fremskridt og hårde beslutninger, som har skabt det samfund, er altid sket under protest fra venstrefløjen og Evalueringsinstituttet for det danske Socialdemokrati. I 1970’erne sang venstrefløjen sange om, at Anker var kapitalismens lakaj. Tre årtier senere lavede samme venstrefløj en cd med støttesange for ham.

Nyrup blev beskyldt for at svigte Socialdemokratiets værdigrundlag, men i dag hyldes han af sine egne gamle kritikere som principfast kapitalismekritiker. Gad vide, om vi også om et par årtier skal se David Rehling hylde Mette Frederiksen i sin klumme i Information?

Kaare Dybvad er boligordfører for Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Jamen dog!
Debatten om Socialdemokratiet her i avisen må virkelig have ramt ned i noget i det såkaldte Socialdemokrati.
Mit håb er at medlemmerne i partiet vil fx. læse Oluf Bertolt m.fl.: En bygning vi rejser I-111, 1954

Peter Sterling

"..... danskerne er meget godt tilfredse med nationalstaten og det velfærdssamfund, vi har skabt inden for det. Danmark er i dag det land i verden, hvor folk har mest tillid til hinanden, det mindst korrupte, det næstlykkeligste og et af de rigeste, hvor der samtidig er stor lighed på tværs af befolkningen".

Det er nu tydeligt for enhver, at der findes alternative dimensioner, strengteorien er med denne artikel fuldstændigt ændret, hvor man tidligere tænkte, at der skulle særlige maskiner til for at færdes imellem dimensionerne, ses der nu, at de trinløst overlapper hinanden.

Jeg er træt af højtbetalte politikere med sociale skyklapper på, som lever i en hel anden virkelighed end det store flertal, og som ikke aner noget om betingelserne for underklassen.

Jeg kan ikke bære at handicappede, psykisk sårbare og udsatte børn og unge skal udsættes for flere nedskæringer, 20 års besparelser har efterlader underklassen uden for arbejdsmarkedet forarmet. Det er efter min mening opskriften på at køre et samfund i sænk, selve fundamentet for Danmark er allerede skredet. Vi trænger til et kraftigt folkeligt oprør, start revolutionen nu!

"Underklassen udgør ikke mindre end hver femte af de 18-59-årige fraregnet studerende, og den bare vokser og vokser".

"Halvdelen af de voksne danskere er arbejdere, faglærte og ufaglærte lønmodtagere med almindelige job. Mennesker uden videregående uddannelse er stadig det store flertal. Danmark er et klassesamfund med store forskelle i levevilkår, magt og muligheder og klasseskellene vokser" https://klassesamfund.dk/

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Søren Roepstorff og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

"Jeg skal gerne hjælpe: Måske skyldes det også, at Dansk Folkeparti siden da er blevet mere rimelige i deres politik."
Man kunne måske forestille sig, at S, V og mange andre er fart vild så langt ude til højre i dette spørgsmål, at det ikke er nødvendigt for DF at være så grafiske? Vi har jo fået koncentrationslejre, stop for kvoteflygtninge, fordømmelse af FN, afvisning af mindreårige flygtninge osv ind i mainstreampolitikken, så i har jo givet efter.

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Kaare Dybvad - tak fordi du kun brugte en metafor med et termometer - og ikke en vindmåler ... ;-)

Peter Sterling

Hver gang Socialdemokraterne går et skridt mod højre, pumper de højrepopulismen op, bliver en del af den, dette er yderst farlig politik. Nedskæringerne i bunden er ikke til gavn for Danmark, tværtimod har Socialdemokraterne splittet Danmark og banet vejen for højrepopulismen.

Det er efterhånden en vedtaget sandhed i dansk politik at S praktiserer mørk had politik, nedskæringerne har skabt et land som kun de rigeste bakker op om. S pynter sig op med røde fjer, men de har dyppet fjerene så dybt i borgerlig liberal tjære at den sorte farve ikke kan vaskes af eller overmales selv af de højst betalte spindoktorer.

Målet er stadigvæk minimalstaten uanset om S eller V har regeringsmagten, de fleste af de sociale institutioner er mere end halverede, og den ene skandale efter den anden følger det disfunktionelle Damark. Socialdemokraterne fører krig imod velfærdsstaten.

S er sovset ind i erhvervslivet, derfor må SF, Alternativet og Enhedslisten underskrive en social kontrakt, en garanti mod flere nedskæringer i bunden, hvilket naturligvis ikke forhindrer at de sociale velfærdsforringelser rulles tilbage.

Der skal skabes tryghed for borgerne i bunden, alle andre skal nok klare sig.

Niels Duus Nielsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Hans Jørn Storgaard Andersen

Kaare har nogle gode eksempler - her er det ene:
"I sommeren 1999 foreslog Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, at hele familier skulle kunne sendes hjem, hvis et enkelt medlem begik kriminalitet. Altså et brud med hele vores retstradition om individuelt, ikke kollektivt, ansvar."

Det fik daværende statsminister Nyrup Rasmussen til at indlede åbningen af Folketinget med de berømte ord: Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset, hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne – stuerene, det bliver I aldrig!