Læserbrev

Lukningen af Kvinfo er politisk motiveret

Debat
28. april 2017

Meget tyder på, at den officielle begrundelse for at nedlægge KVINFO er en skinbegrundelse. Strukturelle ændringer, hvor begrundelsen er vanskelig at gennemskue, får nemt sat tanker i gang om, hvad der er den egentlig drivende begrundelse.

Liberal Alliance er politisk uenig i nogle af de anbefalinger, der er kommet fra KVINFO. Og det er den egentlige bevæggrund for ønsket om at lukke centeret. KVINFO har altid talt magten imod – uanset hvilken regering, der har været ved roret.

Det nye er, at Løkkes regering åbenbart ikke føler tillid til, at deres egne argumenter kan slå igennem, og som i en anden diktaturstat lukker man munden på politiske modstandere – ikke med argumenter – men med magtens sprog.

Forskning står i det hele taget ikke i høj kurs hos regeringen. Den frie forskning er blevet begrænset i Forskningsrådene. Universiteternes frie forskning er beskåret.

Forskere er i hundredevis er blevet fyret fra danske universiteter. Destruktion af en vigtig del af samfundets infrastruktur, der kan øge vores velfærd, sker lige foran øjnene af os alle sammen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Naturligvis er ønsket om at nedlægge Kvinfo politisk motiveret, på samme måde som baggrunden for at oprette Kvinfo var politisk motiveret. Ligestilling er faktisk også politik. Men måske antydes der her én af grundene til Kvinfos problemer: At man har troet, at politiske holdninger på grundlag af feministisk ideologi, var hævet over at andre politiske holdninger, og derfor ikke kunne anfægtes.

Eva Schwanenflügel

Liberalisterne vil kun have frihed for dem selv, længere er den ikke!