Læserbrev

Politikere skal ikke beklikke embedsmænd

Debat
10. april 2017

Jeg vil gerne sige et stort tak til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og næstformanden i Folketingets Finansudvalg, Benny Engelbrecht (S), som i artiklen »Pia Kjærsgaard freder kontroversielle økonomer« (den 6. april) sætter Joachim B. Olsen (LA) på plads i debatten om Folketingets økonomer.

Hvis medlemmer af Folketinget er utilfredse med det arbejde, ansatte i Folketinget eller den offentlige forvaltning udfører, må de rejse deres kritik over for den politisk valgte arbejdsgiver.

Det er urimeligt og helt utilstedeligt, når folketingsmedlemmer offentligt kritiserer navngivne medarbejdere og beklikker deres faglighed og integritet.

Medarbejderne passer blot deres arbejde og leverer de analyser, rapporter og oplæg, som de bliver bedt om. De har i realiteten ikke mulighed for at tage til genmæle, hverken i forhold til kritik af deres faglighed eller i den politiske debat, deres arbejde måtte medføre.

Lad endelig folkevalgte politikere diskutere og kalde hinanden inkompetente eller det, der er værre – kønt er det ikke, men det må de selv om. Hold medarbejderne uden for de politiske slagsmål. 

Sara Vergo er formand for Djøf Offentlig

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her