Læserbrev

Politikere: I forstår ikke ’Skam’

19. april 2017

Fjerde sæson af den norske ungdomsserie ’Skam’ er netop gået i luften. De danske politikere har ligesom så mange andre kastet deres kærlighed over serien, men samtidig indfører de en politik, der går stik imod TV-seriens vigtige budskaber.

Alt imens Eva er så presset af karakterræset, at hun skammer sig over, at hendes karakterer ikke er helt i top og lyver om dem til sin kæreste, så foreslår den nye uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at vi skal indføre endnu en topkarakter på skalaen.

Alt imens Noora bliver rigtig sur, når Eskild spiser hendes fiskekaker, for de er sgu dyre, og livet på SU er stramt, så skriver regeringen i deres regeringsgrundlag, at de vil skære i SU’en. Farvel til fiskekaker og kebab – men hey, »kroppen din trenger jo også bare potet«.

Alt imens Isak har travlt med at bekymre sig om den store kærlighed og sin mors psykiske sygdom og derfor ikke har haft overskud til at tænke på sine fremtidsplaner, blandt andet valg af uddannelse, har Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vedtaget et uddannelsesloft, som betyder, at 18-årige skal vælge rigtigt, når de vælger en uddannelse første gang. Uansethvor man er i livet.

Alt imens muslimske Sana og Isak, som har en kristen mor, diskuterer evolutionsteori i biologi, og alt imens William kører til skole i sin Porsche, og Even kommer på sin cykel, så foreslår vores nye regering at privatisere langt mere i uddannelsessystemet. Slut med lighed.

Jeg synes, at de politikere, der bruger SKAM i deres higen efter popularitet, burde kigge lidt indad og overveje, om de selv i virkeligheden fører en ungdomsfjendsk politik.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Erling Horst Petersen

Grunden til, at politikere ikke føler skam, er, at den følelse har de måttet 'skrælle af' deres personlighed for overhovedet at kunne være politiker. Og det er en skam, for derved mister de evnen til at være hele mennesker. Det er måske en af de væsentlige grunde til politisk kynisme, som er så udbredt og så afskyet.