Læserbrev

Regionernes it-rod rammer kommunerne

24. april 2017

Det kan ikke være en hemmelighed for nogen, at Regionernes nye it-system, Sundhedsplatformen, er en skandale. Systemet skaber utilstedelige ventetider for patienterne. Konsekvenserne mærker vi ude i kommunerne.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København må påtage sig ekstra opgaver, når borgere ikke kan komme i behandling i tide. De lange ventetider betyder dårligere livskvalitet for de borgere i København, der har brug for at komme i behandling på eksempelvis Rigshospitalet.

Sundhedsplatformen stammer fra USA og er bygget på helt andre forudsætninger end de danske – og er praktisk talt allerede forældet. Læger og sygeplejersker spilder en masse af deres tid på at skulle taste ind i systemet. Og indtil videre har systemet kostet tre milliarder kroner.

Læs også

Selvom hovedudgiften ligger hos regionerne, er det langtfra uden omkostninger for Københavns Kommune. Kommunen må aftage flere opgaver, fordi det regionale sundhedsvæsen simpelthen ikke fungerer.

Regionerne er rådgivet af et embedsværk, der tydeligvis ikke har været godt nok informeret. Jeg bliver ærligt talt fortvivlet, når jeg tænker på konsekvenserne for borgerne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu