Kommentar

Jeg er træt af islamsnakken

Meget tyder på, at vores Europa kan gå en islamisk fremtid i møde, men pæne mennesker og offentlige stemmer er for ængstelige til at indse og vedstå, hvad der nu nærmer sig
Debat
29. april 2017

Åh, hvor kan man blive træt af islam-snakken! Den følelse kender de fleste af os. Nogle få er trætte af islamkritik, fordi de stadig tror, at alt bliver godt, hvis vi dog bare kan lære at tale pænt og rart til de nyankommne; andre af os føler ubehag, fordi vi alt for ofte har siddet dér med øjnene på teksten og ordene i ørerne og igen, igen indset, at den megen skrift og tale ikke bragte os noget nyt sted hen.

For sagen er jo den kedelige, at der i langt størstedelen af den stædigt roterende islam-snak stadig røres rundt i de humanistiske gryder, som leverede hofretterne til en 90’er-opvækst. Men der er ingen løsninger i 90’er-opskrifterne.

De er afprøvede et utal af gange, og de venlige trylleord om det frie enkeltmenneske med det gode indre og de umistelige rettigheder har ikke fået muslimerne til at blive som os. Tidens skæve gang har ikke gjort efterslægten mindre korantro end de oprindeligt tilvandrede, og alt tyder på, at det overvejende flertal af herboende muslimer ikke ønsker at ende som os.

Hvad ønsker de så? De ønsker at bekræfte deres ståsted og befæste deres stilling som nytilkomne med egne hensigter – hvad ellers? Sådan har alle vandrende folk altid fundet deres veje, og en gammel virkelighed er nu ved at blive ung igen her på vores plet af den store, vilde verden: en folkevandringstid – med alt, hvad dertil hører.

Fra pæne menneskers munde

Islam er kommet for at blive, og det kan der ikke ændres på, lyder det fra pæne menneskers munde; og jo, jo, det kan der vel være noget om – kan man så sidde dér og tænke i sin velfriserede sådan-er-det-jo-verden. Men det virkelige spørgsmål er ikke, om islam er kommet for at blive, men om islam er kommet for at snylte, vokse og æde sig ind på alt det, der før var os og vores. Meget tyder på det.

Meget tyder på, at vores Europa kan gå en islamisk fremtid i møde. De bliver ved med at komme, deres børnetal er højere end vores, og hvis det fortsætter sådan, ja, så går det, som den slags jo går: Et udmattet folk glider ned ad slisken mod mindretallets vilkår, og en anden, mere livskraftig, stamme overtager det døende folks landområde.

Hvis vi skal undgå det, så kræves der andet og mere end debatsnak om religionskritik og frihedsrettigheder. Det er ikke tilstrækkeligt at udpege krigerprofetens skyggesider; vi må inddæmme hans følgere. For faren er jo ikke islam som idéverden; faren er de mennesker, der faktisk tror på de islamiske renhedsforskrifter. Det er muslimerne, vi ængstes ved – og det er vel at mærke ikke kun de voldsberedte muslimer, men de rettroende muslimer i det hele taget: mennesker, som hylder en slavelov og længes efter at omstøbe vores verden efter den.

For hvert angreb og hver krænkelse, der rammer os, nærmer det skred sig, hvor erkendelsen indfinder sig – erkendelsen af, at islam-spørgsmålet ikke vil blive løst efter humanistisk opskrift. Det drejer sig ikke kun om angrebene, men også – og frem for alt – om den daglige erfaring af utryghed og tilpasning. Områder, hvor man ikke kan færdes frit; mad, der ikke er rent nok til at blive serveret. Det handler om begge dele. For viljen til vold og dyrkelsen af egen renhed er to sider af samme sag – to udtryk for den islamiske knægtelse af frie menneskers værdighed.

Det nærmer sig

Alt det snakkes der efterhånden ofte om, men de offentlige stemmer er alligevel for ængstelige til at indse og vedstå, hvad der nu nærmer sig. Ja, denne tekst er en spådom, så lad os få fremtiden på bordet: i den tid, der kommer, vil flere og flere fornemme, at der kræves en ny ligefremhed, hvis der skal værnes om livet og freden her hos os. Først vil det komme som en glidning, og siden vil det melde sig som et skred. Eller sagt i al korthed: Vi vil begynde at længes efter særlove til inddæmning af islams tilhængere i Vesten – og en skønne dag vil vi indføre dem.

For alt er ved at blive anderledes. Som tiden går sin gode gang, vil vi finde ind til en samklang mellem vreden mod fjenden og kærligheden til hjemmet, og vi vil bestemme os for tiltag, som vi i hyggeligere tider aldrig havde forestillet os at lægge navn til: ikke blot hævede grænseværn, men også øget overvågning, håndfaste skærpelser af straffeloven, lukning af moskéer og islamiske friskoler, afskæring af korantro muslimer fra offentlige embeder, fratagelser af statsborgerskab, tvangsudvisninger og interneringer af bekendende islamister og kriminelle med indvandrerbaggrund – det bliver nogle af fremstødene til værn mod de fjender, som allerede er i landet og ikke er blevet venligere stemte i al den tid, vi har aet dem på kinderne.

Alt det, vi ser omkring os og mærker i os, er kun antydninger af det, der kommer. Angrebene vil fortsætte, og kravene om tilpasning vil øges for hvert knæfald, vi gør.

Det nærmer sig.                                            

Johan Christian Nord er grundtvigsk valgmenighedspræst, ph.d.-stipendiat og cand. mag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Stakkels lille bange mand......

Steffen Gliese, Peter Andersen, Torben Kjeldsen, Vibeke Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Den "Stakkels lille bange mand" Har jo ret.

Morten Simonsen, Amanda Faulk, Donald Axel, Troels Brøgger, Lars Jørgen Hansen, Troels Ingartsen, Jørn Rasmussen, Morten Pedersen, Ernst Dahl og Søren Ferling anbefalede denne kommentar
Sten Stenbæk

Manden har på mange måder ret, men svaret skal ikke findes i hans tilhørsforhold til kristendommen, valgmenighed eller ej, men i en stærkere sekularisering, respekt for de videnskabelige sandheder, og i skolerne tvungen gennemgang og udstilling og latterliggørelse uden berøringsangst af religionerne fra en kant af. Et Dawkings pensum, krydret med Bill Maher, George Carlin, Jim Jeffries, omf ( se dem på YouTube).

Sören Tolsgaard

Den vestlige imperialisme skal ikke fornægtes, den har stadig alvorlige følger, men de tider, hvor den beherskede verden, er længst forbi. De rige oliestater beherskes af lokale diktatorer og oligarker, som kender alt til at herske, og anvender deres enorme rigdomme til udvidelse af egen magt, bl.a. ved at eksportere deres religiøse og politiske agenda hertil i form af en tilsyneladende endeløs folkevandring. Erdogan har nylig uden omsvøb forkyndt, hvad det handler om.

Dog sidder naivister som Andreas Lund og beriger os med, at det hele er vores egen skyld, at man er en skamløs idiot med episk hjerneblødning, hvis man ikke forstår hans budskab og klapper i. Jovist har vi dummet os, og Europa er rystet over udsigten til de scenarier, som artiklen opruller. Havde vi en enkel recept, som kunne rette op på situationen, ville den nok blive modtaget med kyshånd, men vi er dybt splittede. Nogle, og her kan AL nok henregnes, vil kun være glade, hvis Europa erobres af Islam, for vi er jo nogle idioter. Andre søger løsninger, moderate eller rabiate, som kan redde det europæiske projekt, men udsigten til enighed er minimal i det moderne demokrati.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at en eskalerende utryghed, som vi langt om længe var blevet kvit gennem velfærdsstatens opbygning, er konsekvensen af en fortsat laden stå til. Desværre har både de liberale og de venstreorienterede længe lukket øjnene for problemet, eller holdt os hen med tom snak. Utallige er begrundelserne for at invitere stadig flere hertil, både de ædle og humanistiske, og de mere lukrative og konkurrencebaserede. Men vi må indse, at der er grænser for vækst, også mht. hvor stor og multietnisk befolkning Europa kan rumme, før velfærden bryder sammen i babylonisk forvirring, kiv og splid. Indtil videre fortsætter vi ufortrødent mod katastrofen.

Morten Simonsen, odd bjertnes, Troels Ingartsen og Søren Ferling anbefalede denne kommentar

Ovenstående 'sublime' kommentar er lige blevet genoptrykt på bloggen Uriasposten:
http://www.uriasposten.net/

Benjamin Bach, Lars Jørgen Hansen, Steffen Gliese, Peter Andersen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen og Søren Rehhoff anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

Jo, det her er naturligvis kærkomment i reaktionære kredse, men jeg savner en konstruktiv kritik af substansen, som rækker udover underlødige gylp om idioti og hjerneblødning. Den slags siger mest om afsenderen.

Poul Schou, Troels Brøgger og Jørn Rasmussen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

At en kristen præst missionerer er vel at forvente, det indgår jo i vedkommendes jobbeskrivelse.

Men at alle de sædvanlige religionskritiske røster, som ellers altid er friske på at mobbe en imam, i denne sag er tavse, burde vække undren. Hvis islamkritikerne virkelig baserer deres kampagne på religionskritiske principper, burde kommentarsporet være fyldt til overflod med undsigelser af denne kristne ideologi, som her bringes til torvs. Men det er kommentarsporet af en eller anden grund ikke.

Måske fordi religionskritikken blot er det figenblad, som skal dække over en underliggende racisme? (Kom igen, islamofober - som de siger i Sverige. Jeg er altid frisk på en lille flamewar, hvis moderator tillader det).

Steffen Gliese, Marie Jensen, Jens Thaarup Nyberg, Torben Kjeldsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Der er tilsyneladende en mere eller mindre koordineret kampagne i gang.
I går var der i Weekendavisen også en debatartikel - af en geolog - der ville påvise, at Danmark om føje år ville være et muslimsk land.

Henning Kjær

Nu er det ikke kristendommen der har bragt os frihed, fremgang og umistelige rettigheder. Frihed og umistelige rettigheder er tilkæmpet på trods af det bibeltro verdenssyn. Dem der har set lyset i ders tro fra biblen, koranen, toraen, Das Kapital eller Mein Kampf har altid været de værste mod dem der havde en anden/ingen tro.

Langt de fleste muslimer flygter hertil/Europa for at få fred, og lever fredeligt i samfundet!
De fleste ofre for islamisters vold er andre muslimer. I Europa har det været kristendommen, socialismen og nationalsocialismen, der har flest ofre på samvittigheden.

JCN "Sådan har alle vandrende folk altid fundet deres veje" Ja nogle af de største flygtningestrømme er skabt af jøderne med støtte af store Europæiske stater.

JCN lyder som en indremissionsk præst af værste skuffe.

Viggo Okholm, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er som klimaforandringer. Mega belastende at høre om men konsekvenserne er foruroligende og allerede i dag oplever man mange ting man for 20 år siden ville have forsvoret ville forekomme

Søren Ferling

En mand, der skuer længere end hovedfeltet.

Søren Ferling

"Men at alle de sædvanlige religionskritiske røster, som ellers altid er friske på at mobbe en imam, i denne sag er tavse, burde vække undren. Hvis islamkritikerne virkelig baserer deres kampagne på religionskritiske principper, burde kommentarsporet være fyldt til overflod med undsigelser af denne kristne ideologi, som her bringes til torvs. Men det er kommentarsporet af en eller anden grund ikke."

Hvorfor skulle islamkritikerne undsige at en kristen præst missionerer ?

Niels Duus Nielsen

Søren Ferling.

"Hvis islamkritikerne virkelig baserer deres kampagne på religionskritiske principper..." skriver jeg.

"Hvorfor skulle islamkritikerne undsige at en kristen præst missionerer ?" skriver du.

Altså er din kritik af islam ikke baseret på religionskritik. Fint nok, det var bare det, jeg ville have på det rene.

Sören Tolsgaard

Niels Nielsen -

Ikke at undsige præstens missionering, er ikke ensbetydende med, at være enig med ham i alt. Som Johan Christian Nord selv udtrykker det:

"Hvis vi skal undgå [en islamisk fremtid], så kræves der andet og mere end debatsnak om religionskritik og frihedsrettigheder. Det er ikke tilstrækkeligt at udpege krigerprofetens skyggesider; vi må inddæmme hans følgere. For faren er jo ikke islam som idéverden; faren er de mennesker, der faktisk tror på de islamiske renhedsforskrifter. Det er muslimerne, vi ængstes ved - og det er vel at mærke ikke kun de voldsberedte muslimer, men de rettroende muslimer i det hele taget: mennesker, som hylder en slavelov og længes efter at omstøbe vores verden efter den."

Dvs: Den endeløse islamkritik tager vi en anden dag, præstens budskab angår handling for dem, som har draget en konklusion, om end grundlaget kan være forskelligt baseret. Vi kan jo ikke være religionskritiske kapaciteter allesammen. Det handler om, hvad vi har set, efter et halvt århundrede med muslimsk indvandring, som kun synes at tage til, trods politiske modtræk. Vi har bl.a. konstateret, at arrangerede ægteskaber har været normen, hvorved familiesammenføringen konstant er taget til, og Erdogan har for nylig åbenlyst udtalt, at magtovertagelse gennem indvandring og opformering er hans mål. Det behøver man ikke være indremissionsk for at tage afstand fra, men for mig at se temmelig tykhudet, såvidt man kategorisk afviser problematikken.

Og bemærk lige, at dette ikke handler om racisme, som du antyder, men om at afvise en indstilling, som synes uforenelig med demokratiet. De, som lovpriser denne indstilling, vil afmontere den europæiske opfattelse af frihed og demokrati, og det synes stadig mere naivt at bilde sig ind, at en debat kan holde problemerne i skak. Så langt synes præsten at prædike noget væsentligt i sin spådom.

Philip Pedersen, Morten Pedersen og Søren Ferling anbefalede denne kommentar
Søren Ferling

"Altså er din kritik af islam ikke baseret på religionskritik. Fint nok, det var bare det, jeg ville have på det rene."

At jeg finder det naturligt og i orden at en kristen præst missionerer, medfører da ikke at min kritik af islam ikke er religionskritik.

Måske dit rationale er af marxistisk art, sådan at du mener at man bør kritisere al religion.

Nu bør intet være hævet over kritik, da det så vil ekspandere ukontrolleret, men kristendommen er kritiseret på kryds og tværs gennem mindst to hundrede år, hvorimod islam stort set ikke kritiseres fra officielt hold.

Dette sidste er uholdbart, da islam så, som alt andet menneskeligt, vil ekspandere ukontrolleret.

Morten Pedersen

Den massive indvandring til Europa af muslimer fra Nordafrika og Mellemøsten gennem ca 50 år sætter sig spor pt, som kun varsler om hvad fremtiden vil bringe. Muslimer er ikke generelt onde eller dumme, men det er tydeligt at kulturen og religionen giver konfrontationer på mange niveauer. Derfor er det for mig at se nemt at konkludere, at denne indvandring bør standse. Så må vi bruge kræfterne på at finde ud af at indrette os sammen med den nuværende muslimske andel, for nu bor vi sammen i Europa - men det er et stort efterslæb af konflikter, der bør løses før der kommer flere. Niels Nielsen og flere råber racist efter betragtninger som disse, men langt flere er ved at vågne op - alene nationalisterne opblomstring i slipstrømmen på indvandringen burde være argument nok. Der er ikke overskud i Europa til fortfarende at opsuge den enorme befolkningstilvækst. Da jeg blev født havde Syrien et befolkningstal som Danmark, nu bor der 18,5 mio. Irak havde et befolkningstal som Sverige, nu er de 36,5 mio. https://www.google.dk/search?q=syrien&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b...

Søren Jacobsen

Det bliver sandelig spændende at se, hvilken ødelæggende profeti, som kommer først. Bud er der jo efterhånden nok af.

1. Klimaødelæggelser
2. Russerne kommer.
3. Islamistisk besættelse.
4. Nordkorea.
5. Kineserne.
6. Os selv gennem højreradikalisering.
7. Meteornedslag.

Ja, mulighederne er mange. Du kan selv vælge en metode eller tilføje nye. God fornøjelse.

Jes Rasmussen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Situationen kan vi først og fremmest takke en fejlslået amerikansk udenrigspolitik i mellemøsten gennem årtier. Ikke mindst Irak krigen i 2003 som vi selv ivrigt har deltaget i med stor opbagning fra det borgerlige Danmark anført af USA fanatikeren Anders Fogh Rasmussen.

Det samme kan siges om situationen med Rusland. Vesten og dens værdier har siden murens fald rykket mod øst så snart der gav sig den mindste mulighed derfor i et rasende tempo uden hensyn.

Med murens fald stod verden foran en historisk mulighed for at opbygge en verden i fordragelighed. Tilbage i 1993 var der endog tale om Ruslands medlemskab af EU. Tænk hvis det var gået sådan. Men nej, den borgerlige aggression kunne ikke vente.

Vi har selv opbygget den situation vi står i. Det har ingen anden gjort.

Viggo Okholm, Steffen Gliese, Søren Ferling og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Nej Islam er ingen trussel i Danmark. Der bor ca 300000 muslimer, 80% er danske statsborgere. Det svare til, at 5 ud af 100 danskere har muslimsk baggrund. Langt størstedelen er kulturmuslimer. Så kære dig der har skrevet dagens tekst og dig der tror på 'nyhedstekster'. Læs mere videnskabelige undersøgelse, giv dig tid. Og jo der er problemer, men de alle domineret af sociale forhold og skyldes primært os selv. Så når mennesker uanset herkomst tilbydes de muligheder som en velfærdstat tilbyder; fri og gratis uddannelser, økonomisk trygge vilkår, så gør de nogenlunde det samme som andre borgere i en velfærdsstat, de uddanner sig og tager arbejde. Det gør de selvom der er indbygget flere barriere for de etniske andre. (og forstås at de er kvinder) Altså på trods af fx socioøkonomiske forskelle, stigmatisering og ekskludering fra dele af arbejdsmarkedet. Aktuelle tal

67 pct. af de 16-19-årige efterkommerkvinder med ikke-vestlig oprindelse er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Blandt kvinder med dansk oprindelse er det tilsvarende tal 65 pct.

Blandt de 20-24-årige er det ligeledes efterkommerkvinderne med ikke-vestlig oprindelse, der indtager førerpositionen. 42 pct. er i gang med en videregående uddannelse. Det tilsvarende tal for kvinder med dansk oprindelse er 41 pct.

For at vurdere tallene yderligere skal det ses i forhold til de demografiske betingelser udregnet i forhold til antal. Antallet af indvandrere og efterkommere udgør ca. 10, 4% af Danmarks befolkning fordelt på herkomst. Efterkommere udgør 2.5%. Sammenligner vi forholdet imellem efterkommerens familiemæssige baggrund i forhold til uddannelses, arbejde/erhverv og økonomi så ses følgende i forhold til bevægelser af den sociale arv. Knap 54 procent af etnisk danske unge med ufaglærte forældre formår at bryde den sociale arv og få en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Næsten 60 procent af efterkommerne er mønsterbrydere, mens det tilsvarende kun gælder 44 procent af unge indvandrere med ufaglærte forældre. Det sidste forklare at indvandreforældre med ikke –vestlig baggrund, som hovedregel er dårligere uddannet og ofte er arbejdsløse (vistnok ca. 52%)
Altså ser ud til at efterkommere faktisk klare sig forventeligt som os andre, de gør som alle andre i et velfærdssamfund, de ’formes’ af mulighederne. Og sjovt nok får det også færre børn. Jeg er ikke forsker, har dog baggrund som sådan og vil ’bare’ lige sige’ efter min bedste overbevisning, så er indvandring en udfordring og kræver en aktiv socialpolitik. I princippet er vores nuværende indvandre problemer lidt et spejl på hvor langt vi er nået i ’udviklingen’ af vores samfund, der er stagnation i solidariteten. Nuværende førte repression politik forsinker udvikling af et moderne inkluderende samfund. Vi ellers rige nok. Må sande at vi som mennesker kan tale os til et dårligere samfund.Og det er problemet og ikke Islam (PS al religion har indbygget repression, fastholder dogmer og eksklusion)

Morten Isaksen, Jes Rasmussen, Viggo Okholm, Steffen Gliese, Peter Andersen, Poul Erik Pedersen, Jens Thaarup Nyberg og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Det er først og fremmest højrefløjen, som har inviteret dem muslimske religion og kultur til Danmark og Europa. Først gennem en massiv indvandrig fra Tyrkiet i 60'erne og 70'erne grundet mangel på arbejdskraft. Alene i Tyskland er der idag 3.000.000 tyrkere, hvoraf mange har en muslimsk baggrund.

Dernæst er det højrefløjens ageren i verden, som har skabt grundlaget for de flygtninge strømme vi er vidner til i dag og som højrefløjen i Tyskland gennem Merkel har åbnet grænserne for. Så hold op med at sige det er venstrefløjen, som har skabt situationen. Det er en manipulation af virkeligheden.

Og i øvrigt. Så snart nogen viser en humanistisk interesse, det være sig for flygtninge, krige, klimaændringer eller andet, stemples det omgående som venstreorienteret.

Sören Tolsgaard

Torben Kjeldsen -

Muslimer i DK:
1980: ~ 30.000
2020: ~ 300.000
2060: ~ 3.000.000?

Okay, anden generation får færre børn, men givet muligheden har det vist sig, at det for rigtig mange klaner gælder om at skaffe så mange som muligt hertil i kraft af arrangerede ægteskaber og familiesammenføringer.

Denne drastiske udvikling er blevet bagatelliseret og fortrængt, men hvor mange danskere ønsker mon egentlig en fortsat eksponentiel vækst i den muslimske indvandring?

Jens Thaarup Nyberg

"Alt det, vi ser omkring os og mærker i os, er kun antydninger af det, der kommer. Angrebene vil fortsætte, og kravene om tilpasning vil øges for hvert knæfald, vi gør."
Er religionsfrihed knæfald ?

Torben Kjeldsen

Søren Tolsgaard
Prøv at finde belæg for tal der viser eksponentiel vækst? Nej vel!!! Så svaret om fremtiden bør næppe være bekymringer for muslimer, men snare den ubegribelige lethed, hvorved mennesker lader sig forføre af højrepopulismen underkastelsestænkning. Jeg har altid forfægtet religionsfrihed, men tvivler i dag. Det er åbenbart uanset religion, ingen over eller under, alligevel den største kilde til undertrykkelse af videnskab og dannelse, eller med Grundvigs ord, liv og lys. Dannelse, oplysning, kritisk og demokratisk tænkning trues helt uhørt af en klasse der ligner adlen, mere magt og rigdom til de få og en flok mennesker der trods helt fantatiske muligheder for viden, lader sig forføre, af 'dåre og idioter', lakajer. Jo videnskaben, oplysningstidens idealer og værdier er truet. Godt råd læs noget mere, og grundigt før du eller andre udtaler sig om indvandring og islam. Tænk på alle de danskere der har muslimsk baggrund. Har du i din kristne tro givet dem plads, næstekærlighed. Skal vi forfølge de troende. Mennesker der tror er......., mennesker der kristne er, mennesker der muslimer er...ja hvad er de?? Farlige, dumme, forførte, onde....

Søren Jacobsen

2100: 3.000.000
2140: 30.000.000
2180: 300.000.000
2220: 3.000.000.000
2260: 30.000.000.000

Så er det vist slut med udkants Danmark og skel mellem by og land. Ha ha ha Men ok. I teorien kan samtlige 7.000.000.000 mennesker på jorden stå på Lolland vis de stuver sig lidt sammen. Så det gå vel nok.

Philip Pedersen, Søren Ferling og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Tror du virkeligt selv på det regnestykke Søren? Jeg er målløs...

Niels Duus Nielsen

Søren Tolsgaard, som skrevet står i præstens indlæg: Muslimer er "mennesker, som hylder en slavelov", og som du tilføjer: "dette ikke handler om racisme, som du antyder, men om at afvise en indstilling, som synes uforenelig med demokratiet."

Til det første har jeg kun at sige, at også kristne mennesker hylder en slavelov, uanset hvor grundtvigiansk indstillede, de er. Og til det andet kan jeg konstatere, at du ikke har godtgjort, at islam er uforeneligt med demokratiet. Det er en påstand, som jeg endnu ikke har set fyldestgørende argumenter for.

Faktisk er kristendommen beviset på, at en bagstræberisk og despotisk religion kan tæmmes og gøres lige så tandløs som Folkekirkens tolkning, så hvad er det lige ved Koranen, der gør den så meget mere kraftfuld end Bibelen? For den er vel ikke forlenet med magiske kræfter?

Og til Søren Ferling: "...islam stort set ikke kritiseres fra officielt hold" - det er da vist århundredets underdrivelse.

Morten Isaksen, Torben Kjeldsen, Steffen Gliese og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Faktisk er kristendommen beviset på, at en bagstræberisk og despotisk religion kan tæmmes og gøres lige så tandløs som Folkekirkens tolkning, så hvad er det lige ved Koranen, der gør den så meget mere kraftfuld end Bibelen? For den er vel ikke forlenet med magiske kræfter?"
Ja, ja, små slag: oprindelig var kristendommen ikke en bagsræberisk og despotisk religion; hvordan den blev det, er en længere historie, men dens omdrejningspunkt, menneskenes sociale forhold, er evigt aktuelle, og senest fornyet i pointeringen af økonomien som grundlaget for et ordentligt liv, og tilstræbes udmøntet i en demokratisk ordning.
Nej, ingen hellig bog er forlenet med magiske kræfter, men det er de, der læser og fortolker teksten, uden at fatte ideen.

Søren Ferling, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Torben - nej ikke eksponentiel vækst, men mindre kan også gøre det.
For 50 år siden var der stort set ingen muslimer i Europa, nu er der store procentdele i alle de vestlige lande med kæmpeudfordringer til følge. Mange parallelsamfund med stærk identitet i det muslimske, og det fungerer bare ikke så godt i vestlige samfund. Nu skulle jeg til at opremse udfordringerne, men jeg bliver lidt træt. Og jeg er jo også benævnt af dig som en, der lade sig forføre af dårer og idioter, og så er der jo ingen grund til, at du skal respektere min mening. Jeg har lavet frivilligt arbejde for at integrere unge flygtninge, jeg har samlet ind til et hav af flygtningeindsamlinger - men derfor kan jeg da godt være skeptisk overfor den fortsatte indvandring, som regulært er en folkevandring fra uhæmmet befolkningsvækst og fejlslagne stater.

Poul Erik Pedersen

Man fristes til at tilføje: fortællingen om den vestlige verdens forfald og kristendommens truede position er ikke af nyere dato - tværtimod. Navnet på truslerne er så, med årene, blevet skiftet ud. Men jøden, den kulturradikale, socialisten, kommunisten, den homoseksuelle - og hvad mere har vi - har haft den tvivlsomme ære at indtage pladsen.
Konsekvenserne for de nævnte, og flere til, har igennem historien været grusomme. Man kan så undre sig over at den samme historie kan dukke op igen, denne gang i Informations lørdagsavis, uden at forfatteren gør sig disse konsekvenser klar. Det er sådan set det mest bekymrende. I sammenhæng hermed: en del af reaktionerne i kommentarsporet her, synes jeg også er velegnede til at vække samme bekymring. Det ville være velgørende hvis debatten blev funderet mere i viden end i formodninger og forestillinger om, hvordan en mulig fremtid kan tænkes at forme sig. Hvis man så oven i købet kunne få lidt reflektioner over hvorledes vi undgår at historien skal komme til at gentage sig, så ville meget være vundet. Måske man kunne opfordre teologerne, uanset tilhørsforhold iøvrigt, til at tænke dybere over den sag, når hviledagen er overstået. Det ville unægteligt være kærkomment og konstruktivt, frem for endnu en dommedagsprædiken.
mvh. poul.

Morten Isaksen, Reka Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Ferling

Søren Jacobsen - "Med murens fald stod verden foran en historisk mulighed for at opbygge en verden i fordragelighed. Tilbage i 1993 var der endog tale om Ruslands medlemskab af EU. Tænk hvis det var gået sådan. Men nej, den borgerlige aggression kunne ikke vente."

Aggressionen er globalistisk og globalisme er en imperialistisk venstreorienteret ideologi i slægt med kommunismen, hvorfor den da også støttes af venstrefløjen og bankerne.

Kommunismen er kapitalismens højeste udviklingstrin - og 'borgerskabet' udgøres i dag mest af venstreorienterede intellektuelle..

Morten Pedersen

Fair nok Poul, at du ikke orker dommedagsbasuner. Men du nåede at slå kritikere som mig i hartkorn med nazister og homohadere. Apropos det med at lære af historien, så er folkevandringer et historisk faktum, ofte med den oprindelige kultur som "ofre" Jeg har rejst en del i Marokko; det oprindelige folk -berberne - har en kultur noget forskellig fra den arabiske. Berberkulturen overlever nu i bjergene og i de små fiskersamfund.

Søren Ferling

@ Niels Nilesen - "Og til Søren Ferling: "...islam stort set ikke kritiseres fra officielt hold" - det er da vist århundredets underdrivelse."

Vestlige ledere kalder islam en fredelig religion og kriminaliserer kritik af den.

Det du skriver til den anden Søren - islam er en gernings- og skrifttro religion, mens kristendom er en sindelags- og fortolkningsreligion.
Dette giver så dybtgående forskelle at man siger at de to systemer har udviklet hver sin civilisation - hvis resultater man kan udforske med Google Earth, sådan at man er ude over kilder og ser det med egne øjne.

Peter Andersen

kristne demokrater er bedre end muslimske demokrater ?

Johan Christian Nords udokumentere dommedagsprædiken er sort snak. Der er da kommet mere styr på antal indvandrere.
Brug hadet til at kæmpe for at nedlægge statskirken/folkekirken.
Mere om den sorte præst her: https://asketill.blogspot.dk/2016/12/korstogsfarer-angstmager-nationalis...

Morten Pedersen

@ Eskild: Det er som udgangspunkt en rigtig god vane ikke at kalde andres bekymringer for had.

Morten Pedersen

Eskild: "Der er da kommet mere styr på antal indvandrere." Ja, ligesom der er kommet styr på klimaforandringerne - temperaturen steg kun 0,07 grader sidste år.

Poul Erik Pedersen

Morten Pedersen: det er ikke min hensigt at slå dig i hartkorn med nogen eller noget. Jeg påpeger blot at der er ligheder i måden man udpeger mennesker, grupper af mennesker, som værende årsag til at det vestlige samfund angiveligt skulle være i færd med at ødelægge sig selv. Jeg påpeger endvidere at det er et gammelt fænomen, hvor de der udpeges til at være årsagen så blot er blevet skiftet ud. Set ud fra den synsvinkel kan det jo så blot undre at det vestlige samfund, indtil videre, har vist sig ganske livskraftigt. Det er ikke sket uden kriser, men vi er her da endnu.

Endvidere peger jeg så på at konsekvensen af tankegangen, i indlægget, har været ganske katastrofale for de grupper af mennesker, der gennem historien er blevet udpeget til årsagen til at det vestlige samfund angiveligt er på vej til at destruere sig selv. Konsekvenserne kan gøres op i millioner af døde og en verdensomspændende krig. Alt taget i betragtning vil jeg mene at man skal gøre sig disse konsekvenser klart, når man gør sig til talsmand for de anskuelser der præsenteres i indlægget.

Mere præcist kan det vist ikke siges.
Mvh. poul.

Lige et lille tankespind/undren om kristendommen og vores historie. Så lige forsinket Danmarkshistorien i DR om kristendommens start her og menneskets handlinger og bedrifter.
De historiske kommentatorer sad næsten med julelys i øjnene omkring de danske myrderier og endda med den kristne tro som ballast. Det er længe siden, men ideen om en Gud og leveregel lever i bedste velgående. Her er der så en kristen præst som ser spøgelser i form af mennesker som tror på den samme Gud, men bare er lidt uenige om ham Jesus er søn eller profet.

Jes Rasmussen

Folk folk med en stærk kultur kan ikke kues! Vi skulle måske mane os til besindighed og lige kigge lidt indad her. For har vi danskere den stærke kultur (og det indbefatter for en stor del også religion/tro/kristendom) der skal til for at "aftvinge" den respekt, fra de der kommer til landet, så de ikke med fuld ret længere kan sige: "vores kultur og moral er højere end jeres". Det handler om at være respektabel. Der kunne vi alle lære noget.
og så savner jeg nogle præster, der kan lære os om at opføre os ordentligt i tanke ord og handling. Jeg vil i hvert fald ikke komme i den pågældende valgmenighed.

Sören Tolsgaard

Marie Jensen: "Tror du selv på det regtnestykke Sören? jeg er målløs.."

Det var ikke et regnestykke, men for det første et tilbageblik på en muslimsk indvandring, som i de sidste halvtreds år har været af eksponentiel karakter. Ikke blot i Danmark, men i det meste af NV-Europa. Fra begyndelsen og langt hen ad vejen handlede det ikke om flygtninge, men om gæstearbejdere, inviteret hertil af de borgerlige, med modstand fra fagforeningerne, og under forsikring om, at de skulle returneres, når der ikke længere var behov for deres arbejdskraft. Det blev dog helt anderledes, ledigheden steg voldsomt i Danmark, men de borgerlige var glade for den øgede konkurrence på jobmarkedet, og da velmenende humanister på begge fløje mente, at vi ikke kunne sende dem tilbage, fik de i mange år i stedet fripas til arrangerede ægteskaber og familiesammenføringer, og derfor steg disse befolkningsgruppers antal fortsat eksponentielt.

Efterhånden blev udfordringerne dog tydeligere: Socialdemokrater i nærkontakt med de almennyttige boligkvarterer, som skulle indsluse den endeløse strøm af tilflyttere, meldte klart ud om problemerne, men blev sat på plads af partitoppen. Højrefløjen mobiliserede derimod mange bekymrede vælgere, hvilket hen ad vejen tvang de øvrige partier til at aflægge strudsepolitikken. Endelig kunne næsten alle de stuerene partier se, at der faktisk var et problem, og de senere år har derfor budt på talrige stramninger, som har medført, at indvandringen nu er noget mindre, end den ville have været, hvis der fortsat var lige så frit spil som for 20-30 år siden.

Bemærk for det andet, at jeg satte et "?" ved fremskrivningen til 3 mio. muslimer i 2060. I betragtning af den fortsatte befolkningstilvækst i de muslimske lande og den islamistiske magtovertagelse, som Erdogan og diverse imamer mere eller mindre åbenlyst opfordrer til, synes dette tal dog desværre langtfra usandsynligt.

Wir schaffen das..

De mange indvandrere, som arbejdsgiverne inviterede, udgør stadig en så stor udfordring, at det er vanskeligt at rumme de reele flygtninge, som vi siden har måttet tage imod. Dertil kommer, at ikke mindst arbejdsgiverne stadig søger nye veje til at øge arbejdsudbuddet via indvandring. EU's dogme om arbejdskraftens frie bevægelighed, har i løbet af ti år medført, at vi nu har over 100.000 østeuropæere i Danmark, samt et stigende antal østasiater m.fl. Mange slår sig ned hos os og vender ikke tilbage til deres vemodige hjemlande, hvor snart kun gamle og mafien sidder tilbage. Polakker og baltere integreres lettere end så mange andre, men tør nogen overhovedet (med fare for at stemples som hjernedød) stille det spørgsmål, om vi gør klogt i at øge konkurrencen så meget på det danske arbejdsmarked, at det medfører frit fald mod bunden, og om vi gør østlandene en bjørnetjeneste ved at dræne dem for ung arbejdskraft? Kan vi overhovedet rumme den stadige vækst i befolkningstallet, som stadig nye indvandringsbølger medfører?

Udviklingstendenser:

Strategerne Bruxelles og Davos har forlængst lagt den plan for Neuropa, at østlandene som en slags kompensation skal "integrere" de flygtninge og indvandrere, som de rige EU-lande ikke længere har behov for eller plads til. De skal på slavejob i arbejdslejre, som det allerede er tilfældet i Italien og Spanien, idet NV-Europa til gengæld betaler dem lidt for denne service. Dette diktat er undervejs, problemet er blot, at østlandene yder større modstand end ventet. De har set, hvad den omfattende indvandring har medført hos os, og den national-konservative reaktion er så meget desto stærkere, fordi disse lande er blevet drænet for deres egen ungdomsgeneration. De genskaber hellere en alliance med Rusland, end tager imod et sådant diktat.

Englands protest kan i bedste fald blive det wake-up-call, som får flere EU-lande til at genoverveje, om unionen og bevægeligheden er gået for vidt. Og i Frankrig støtter stadig flere indvandrere overraskende nok op om de national-konservative, idet de har indset, at den ubegrænsede indvandring vil føre til en katastrofe.

Søren Jakobsen forestiller sig tværtimod, at vi skulle have inviteret Rusland ind i EU, og muligvis også Tyrkiet? Fri bevægelighed i EU for 150 mio. russere og 80 mio. tyrkere ville medføre en indvandring af proportioner, som langt kunne overgå de sidste halvtreds års eksponentielle vækst. Man har lov til at drømme, men bliver der for mange utopister eller anarkister, bryder samfundet sammen. Det er der sikkert også nogle, som ønsker, eller er ligeglade med, idet de mener at kunne flyde ovenpå.

Morten Pedersen

@Poul. Det er vigtigt at være bevidst om årsagerne til Europas tragedier. I min bog var det sammenstødene mellem to fløje, der skabte behovet for en stærk stat(smand). Som i 30`erne ser jeg to voksende fløje, de multikulturelle og nationalisterne. De er nu begyndt at have etableret hver deres tæskehold, og i avisspalterne og på sociale medier lever de af af synes den anden gruppering er latterlige åndsformørkede idioter. Med til dette mønster er, at dem i midten suges ind i fløjene. Jeg mener selv at være på midten, da jeg er åben og engageret ift tilkommere fra den arabiske verden, men jeg mener uden tvivl også, at vi som samfund ikke kan opsuge flere uden store konflikter til følge. Det der ærger mig er, at jeg ikke kan have dette synspunkt uden at du - og mange andre - slår mig i hartkorn med nazister. Og det har du gjort to gange, i den forstand at du mener mine synspunkter er lig dem, der førte til udryddelse af jøder, homoer etc. Dette nazikort er endnu en måde at føre debatten ud på fløjene og det er på ingen måde konstruktivt.

Troels Larsen

Så.. øøøh...

Hvad er formålet med indlægget?

Det ser ud til at være formuleret som om, at de beskrevne konsekvenser/handlinger vil finde sted - uanset hvad. Det vil ske.

Hvorfor så skrive om det? Bare for bagefter at kunne pege tilbage og sige: "Se hvor klog jeg var"?

Hvad angår "profetierne", så er denne:

"Vi vil begynde at længes efter særlove til inddæmning af islams tilhængere i Vesten – og en skønne dag vil vi indføre dem."

Måske reel nok. Eller jeg tror nok ikke på motivationen bag, men en "særlov" der indarbejder landets forskellige religioner som officielle statsreligioner en god tanke. Okay, det er måske lidt en fortolkning af sætningen - men det er vel også formålet med profetier? Man tilpasser bare virkeligheden til den, så man alligevel havde ret.

Jeg går ikke ind for en adskillelse kirke og stat. Langt hellere så jeg en udvidelse af betydningen af "Folkekirke". Er ens religion officielt anerkendt og accepteret af ens stat, er det samtidig svært at hævde undertrykkelse - at sætte sig i en offerrolle.

Og ja jo - jeg kan høre det allerede. Hvilket knæfald for Islam. Nej, hvor er vores samfund dog i forfald. Men det er netop det modsatte. En institutionaliseret støtte til anerkendte religioner - med dertilhørende krav (til uddannelse af forkyndere, afholdelse af ceremonier osv.) er netop med til at skabe trygge rammer og fælles ståsted.

Hvis man samtidig uddanner forskellige religiøse forkyndere på de samme institutioner, kunne man måske endda forestille sig religiøs samarbejde og vækst. Man går måske ikke til de samme lektioner, men lidt fælles religionshistorie, en fælles kantine og nogle gode studiemiljøer... så tror jeg vi når langt.

Det og en sund portion tålmodighed.

Sören Tolsgaard

Wikipedia: "Ifølge Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning vil der i 2050 være ca. 6.271.485 indbyggere i Danmark - godt 10 % flere end i dag. Heraf vil danskerne udgøre ca. 81,9 %, indvandrerne ca. 12,0 % og efterkommerne ca. 6,1 %. Omkring 63 % af indvandrerne og efterkommerne vil komme fra ikkevestlige lande."

Man kan anvende forskellige metoder til fremskrivning af befolkningstallet og opnå forskellige skøn. Tendensen synes dog klar, befolkningstallet i vores allerede tæt befolkede del af verden stiger, om end de etniske danskeres antal længe har været stagnerende. Den vedvarende stigning skyldes således indvandring, hvorved etniske danskeres andel falder konstant, mens indvandrernes andel stiger, og en eksponentiel tendens i indvandringen kan åbenbart kun begrænses ved restriktioner. Det synes mao. at være restriktionernes omfang, der afgør, hvorvidt befolkningstilvæksten bliver eksponentiel eller mere moderat.

Befolkningstallet er steget med 1,2 mio. i løbet af 50 år, og i løbet af de næste 50 år kan det forventes at stige yderligere ganske betragteligt. Det er et dogme for mange, at væksten skal fortsætte, for i et mere stabilt samfund mindskes den benhårde konkurrence, som strategerne på de bonede gulve lever af. Vi skal have større byer, flere motorveje, mere transport, større og mindre lønkrævende arbejdsudbud, vækst i det uendelige, og i de regionale metropoler kan vi se, hvor udviklingen bærer hen.

Ligesom præsten orker jeg ikke at forholde mig til disse tendenser. Som senior har jeg det privilegium at kunne trække mig tilbage fra den kamp, der udspiller sig i kølvandet på den fortsatte vækst. Men de kommende generationer kommer til at betale prisen i form af den homogene velfærdsstats opløsning. Globaliseringens og vækstens prædikanter har magten, og ytrer man betænkelighed, må man leve med at blive skammet ud.

odd bjertnes

Brugerbillede for Peter Andersen

Peter Andersen

30. april, 2017 - 15:10

Peter Andersen spørger : kristne demokrater er bedre end muslimske demokrater ?
De har bedre vilkår at være det på, da islam er imod verdsligt demokrati (eller noget andet verdsligt system), medens kristendom ikke har nogen verdslig systempreference. Islam giver muslimer muligheden for at være bedre muslimer - end andre muslimer - og det skille vel være nok ?

Søren Ferling

@ Troels Larsen

"Er ens religion officielt anerkendt og accepteret af ens stat, er det samtidig svært at hævde undertrykkelse - at sætte sig i en offerrolle."

I Egypten er islam statsreligion og muslimer har bedre rettigheder end alle andre. det ændrer ikke på at de 90 % muslimer systematisk forfølger og rutinemæssigt bortfører og dræber blandt de 10 % kristne koptere, der er landets gamle oprindelige befolkning, som nu af muslimerne anses for at være udefrakommende fremmede, som ikke har noget at gøre i Egypten.

Med andre ord - du har ikke sat dig ind i islams logik og modus operandi.

odd bjertnes

Troels Larsen, jeg havde håbet at denne snak om 'offentlig anerkendelse af religioner' var forstummet. Religioner er ikke bare 'religioner'. Der er esoteriske fantasier, der er sandhedssøgnings-systemer, der er kulturel tradition, der er rå magt. At automatstemple hele domænet, der dækker et gigantisk felt mellem forret til Kählervaser, Kim Il Sung og Rødforskydningen, som 'anerkendt' er 90'er-pjat i latterlig potens. Men jeg vil gerne høre på et alter for mig selv i dit Pantheon så ... hvad koster det om måneden ?

Jens Hovmand

I artikkelen møder vi en mand der dels har ladet sig opsluge fuldstændigt af sin religion, dels en der føler sin førstefødselsret glide fra sig.
Religion er:
Enten menneskets første forsøg på at begribe sin omverden, forstået i sin tid.
Eller den arbitrære løsning på et selvopfundet problem.
Alle religioner kæmper om magten, ad helvede til med dem alle, de har altid sat splid mellem mennesker.

Søren Ferling

@ Jens - "Alle religioner kæmper om magten, ad helvede til med dem alle, de har altid sat splid mellem mennesker."

Du forestiller dig vel ikke at mennesker holder op med at være ekspansive, hvis de bliver ateister ?

Ekspansivitet er en alt levende iboende egenskab - det ligger i selve livsprocessernes egenskaber.

Morten Pedersen

Det med folkevandringen skal jo ses over et par generationer, men det går kun een vej.
https://www.b.dk/politiko/hver-femte-er-indvandrer-eller-efterkommer-i-2...

Poul Erik Pedersen

Morten Pedersen: jeg forholder mig, i min kommentar, til indholdet af den kommentar der er udgangspunkt for debatten her - se ovenfor. Her er der utvetydigt tale om at det vil kunne blive nødvendigt at værne sig mod fjender der allerede er i landet. Læg vel mærke til, der altså tale om forholdsregler mod mennesker der ikke har foretaget sig noget kriminelt, de er blot karakteriseret ved at være fjender. Midlerne der foreslås taget i anvendelse: lukning af moskeer og friskoler, afskæring af korantro muslimer fra offentlige embeder, fratagelse af statsborgerskab, tvangsudvisning og internering. Det er på baggrund af denne tankegang, jeg har meget svært ved at se at der ikke er endog meget stærke paralleller til de katastrofer der har hjemsøgt Europa i historiens løb.
Det er samtidigt vigtigt at huske at denne tankegang ikke er en nazistisk specialitet og iøvrigt ej heller en europæisk. Der er historisk belæg for at lignende tankegange, som de der bliver præsenteret i kommentaren, har ført til uhyrlige lidelser og død for almindelige mennesker. Det er dette der er det principielle og det er det jeg mener man bør tænke over. Jeg har meget svært ved at se at dette skulle være ensbetydende med at "trække nazikort".
I tilføjelse hertil: de skitserede handlemuligheder, stadig under henvisning til avisindlægget, har jeg meget svært ved at se kan være forenelige med en demokratisk grundordning. Her synes jeg det burde være forfatterens pligt at overveje om der foreligger et problem, såvel som bidrag fra de der erklærer sig enige i analysen naturligvis også er velkomne. mvh. poul.

Sider