Læserbrev

Censorudpegning er ikke spild af tid

8. maj 2017

Heidi West Bagger nævner i sit læserbrev »Mere administration giver ikke bedre uddannelser« (den 2. maj) udpegning af censorer som eksempel på spild af tid på universiteterne. Jeg er uenig og kan ikke genkende den molboagtige proces, som bliver beskrevet. Der er gode grunde til, at censorformanden bliver inddraget.

For det første er det vigtigt at undgå gensidig censur: En situation, hvor bedømmerne på skift agerer som censor og eksaminator for hinanden – med tilhørende risiko for blinde faglige vinkler i bedømmelserne.

For det andet skal censorformanden sørge for, at der bliver taget stilling til fagkyndighed ved udpegningen.

For det tredje skal censorformanden i sin udpegning tage hensyn til, at alle censorer så vidt muligt får tildelt censoropgaver jævnligt og ved mere end ét universitet, hvis censorkorpset dækker flere universiteter.

Alt dette er ikke spild af tid, men er med til at kvalificere censorsystemet som en kompetent medspiller i universiteternes kvalitetssikring, herunder af de studerendes retssikkerhed ved eksamen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • S. A.
S. A. anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Hej Kritoffer. Når du ikke kan genkende den "molboagtige proces", som Heidi beskrev, er det så fordi du med sikkerhed ved, at den administrative praksis er enklere hos dig, eller er det fordi du simpelthen ikke ved hvordan det i virkeligheden foregår.