Læserbrev

Danmark har lave elpriser

18. maj 2017

Lige knap 70 procent af danskernes elregning er skatter og afgifter, der går til statskassen – og ikke til elleverandøren. Prisen for markedsel er faktisk Europas laveste, og i praksis udgør betalingen til elleverandøren kun 15 procent af elregningen.

Det er derfor ikke korrekt, når Morten Sinding den 13. maj skriver, at elselskaberne bruger det frie marked til at hæve priserne (»Elmarkedet er blevet det vilde vesten«).

Konkurrencen på elmarkedet er benhård, selv om der kun konkurreres om få kroner. Sidste år skiftede danskerne elleverandør mere end 200.000 gange. Det er klart, at besparelsen føles begrænset, når der kun konkurreres om en syvendedel af elregningen.

Men lave besparelser vidner om, at konkurrencen virker. Danskerne kan vælge mellem 100 elprodukter til lave priser. Kan Morten Sinding dokumentere påstanden om, at en gennemsnitskunde kan spare 1.600 kroner ved at skifte leverandør? Og vil han fortælle offentligheden om Elforbundets forretningsmodel?

Kamilla Thingvad er afdelingschef i Dansk Energi

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu