Læserbrev

Fældet af danskerfinten

23. maj 2017

 

Jeg havde for nylig kronikken »I Danmark er jeg pludselig blevet en fremmed« (den 19. maj) i Information. Den handlede om, hvordan man opgør antallet af personer med indvandrer- eller efterkommerbaggrund i Danmark. Jeg undrede mig over, om jeg, som har forældre med udenlandsk baggrund, skulle tælles med i denne gruppe.

Det viser sig – vel at mærke i en anden del af statistikkens definitioner end den, jeg tog udgangspunkt i kronikken – at der findes en slags dobbeltdansker-paragraf, der kundgør, at efterkommere til en person, hvis forældre er danske, også er det.

Det er jeg selvfølgelig (sådan rimelig) glad for, for det har været noget af en national rutsjebanetur.

På den anden side af de små labyrintiske familiehistorier står jeg selvfølgelig stadig inde for kritikken af de etniske statistikker, formuleringen om »en efterkommer er en udlænding, der er født i Danmark« og i det hele taget administrationen af den danske udgave af jus sanguinis.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu