Folk

Folk

Debat
5. maj 2017

Krigskok I

I dag markeres 72-årsdagen for Danmarks befrielse i det ganske land. Det er først og fremmest en markering af dagens politiske betydning. Men den 5. maj 1945 markerede også en national kostændring.

Krigskok II

Madhistoriker Bettina Buhl afholder i dag et kursus i »ægte krigsmad« på Det Grønne Museum. 1945 betød ikke kun et farvel til tyskerne, men også til kaffeerstatning lavet af cikorierod blandet med rug og sukkerroer. Det glemmer man af og til.

Kaj Munk I

Præsten (og forfatteren) Kaj Munk blev dræbt i 1944 og nåede dermed ikke at opleve befrielsen. Mindesmærket for ham, et granitkors ved Hovedvej 195 tæt ved Ikast, er for tiden et varmt emne. Der er nemlig blevet sat et autoværn op, som dækker for udsynet til korset.

Kaj Munk II

»Kummerlige forhold for Kaj Munk-mindestenen« lød overskriften på et debatindlæg i Ikast Avis tidligere i år. Det kan være hårdt at være mindesten. Men med opmærksomhed fra medierne og kulturministeren er der udsigt til en lettere tilværelse som sten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her