Folk

FOLK

Debat
19. maj 2017

Elefantpasser

Dyrefødsler er nyhedsstof. Klokken 04.24 natten mellem tirsdag og onsdag blev en hanelefant født i Københavns zoologiske have. Præcis fire timer og 51 minutter efter fødslen, klokken 09.15, kastede moren Kungrao moderkagen, beretter dyrepasser Bengt Holst.

Myndighederne

Allerede i går tog et andet dyr babyelefantens shine i nyhedsspalterne. Der var tale om en guldsjakal, der har nedlagt mindst elleve lam i Sønderjylland. Det lyder næsten bibelsk. Myndighederne overvejer nu en regulering af guldsjakalen.

Fåreavler

Regulering er en eufemisme for »må godt skydes«. Det er nemlig ikke første gang, en guldsjakal truer den danske fårebestand. I april i år nedlagde en anden guldsjakal et lam hos en sønderjysk fåreavler. Hvorfor altid Sønderjylland?

Biolog

Først ulve, nu guldsjakaler. Vil de vilde dyrs kolonisering af vores land ingen ende tage? Ikke ifølge biolog Thomas Secher Jensen. »Så er der da noget vildskab tilbage i Danmark,«  kommenterer han begejstret. Jo tak, men hvad med de sønderjyske lam?

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her