Folk

FOLK

Debat
20. maj 2017

Mørkets fyrste I

Onsdag døde Roger Ailes, grundlægger af det amerikanske medie Fox News. Med hans død afsluttes en lang og indflydelsesrig karriere som højreorienteret mediemand. Og så havde Ailes et image som »en brutal mørkets fyrste« ifølge Politikens nekrolog.

Mørkets fyrste II

Ailes oprettede Fox News med Rupert Murdochs penge den 7. oktober 1996. Før det havde han etableret sig som nådesløs spindoktor for Republikanerne. »Ailes har to hastigheder,« forklarede hans kollega Lee Atwater under Bush-kampagnen i 1988, »angrib og ødelæg.«

Mørkets fyrste III

Ailes’ karriere endte med en sexchikanesag. Det er hverken første eller sidste gang, en Fox News ansat af den grund er blevet tvunget til at gå af. Det var sikkert kedeligt at blive fyret, til gengæld fik Ailes et gyldent håndtryk på 40 millioner dollar.

Mørkets fyrste IV

Efter fyringen i sommer blev Ailes hyret som rådgiver af Donald Trumps præsidentkampagne. Helt til det sidste opretholdt han sit image som en kynisk, kvindehadende propagandist. Ret godt klaret, selv for en mørk fyrste.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her