Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis
Debat
23. maj 2017

Tanten

I Berlingske kan man læse om »den konceptuelle penis som social konstruktion«, og at »penisser er ansvarlige for global opvarmning«. Det er en frisk ny tone tante Berlingske lægger an her, selvom de konstaterer, at forskningen bag er meningsløs.

Fakeforskere

Penis-forskningen er fake, men artiklen blev optaget i et videnskabeligt tidsskrift. De to mandlige forskere ville sætte fokus på kønsforskning som »akademisk forkrøblet«. Så forskere må altså godt fake for at få deres budskab ud.

Henrik Dahl

Liberal Alliances sociolog mener, at sagen øger mistanken om »venstreradikal kulturforskning« og advarer om risikoen for, at folk med »slige uddannelser« får indflydelse på regeringen. Ja det kan gå helt galt med sociologer i politik.

Alan Sokal

Penisforskerne er ikke de første til at udstille videnskabeligt nonsens. Fysikeren Alan Sokal undersøgte i 1996 om de rette udtryk og et skær af videnskab, kunne føre til publikation. Det kunne det dengang, og det kan det i dag.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her