Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis
Debat
10. maj 2017

Tvangsgifte

Miljøet lever ulykkeligt i sit tvangsægteskab med landbrugslobbyen. Kaare R. Schou fortæller i sin aktuelle bog, at De Konservative ved deres regeringsindtræden søgte at befri Miljøministeriet. Det afviste V og LA – af ærefrygt for landbrugslobbyen.

Landmænd

Kigger man ind på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside, bliver man mødt af det glade banner: »Lettere at være landmand«. Kunne man forestille sig bannere som »Lettere at være fisk i Kattegat«? Eller »Lettere at være agerhøne i det åbne land«?

Bebyrdede

Hjemmesiden opfordrer også »borgere og erhvervsdrivende og andre, der oplever reglerne i praksis, om at melde konkrete bud på regler, der overimplementeres, er overflødige eller kan forbedres«. Ordvalget antyder, at miljøregler mest er til besvær.

Angribere

På hjemmesiden findes også miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) diverse offentlige angreb på grønne organisationer. Blandt andet ét under den vældigt vittige overskrift: »Naturfredningsforening kan ikke se skoven for bare træer.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her