Folk

FOLK

FOLK fra dagens avis
Debat
18. maj 2017

Prisvindere

To gange har en dansk film vundet Den Gyldne Palme: For  Dancer in the Dark i 2000 og Pelle Erobreren i 1988. Men på årets Cannes Festival er Danmark ikke nomineret til prisen. Det kan man som nationalist godt være lidt skuffet over.

Troels Kløvedal

Men græd ikke, for der er andre priser i denne verden. Og hvis de ikke allerede er til, så kan de heldigvis opfindes. På fredag modtager Troels Kløvedal for eksempel en hæderspris fra Grækenlands regering, som er oprettet specielt til ham.

Bjørn Erichsen

Der er en del forvirring forbundet med prisen. Også for Troels Kløvedals bror, Bjørn Erichsen, der skal modtage prisen for ham i Athen på fredag. »Jeg ved faktisk ikke helt præcist, hvad jeg får med hjem,« indrømmer han, men mener, at det er en stor ære.

Grækerne

Grækerne har givet os »statskunsten, demokratiet, lægevidenskaben, arkitekturen, teateret, digterkunsten, aritmetikken, matematikken og skulpturen,« udtaler Bjørn Erichsen, og derfor er vi dem skyldige. Man kan næsten høre grækerne gnide sig i hænderne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her