Klumme

Hella Joof er hele Danmarks Nietzsche

Vi har fået en intellektuel, som er klar til at losse danskerne i hængerøven og hente revolutionær inspiration hos de vilde. Hella Joof er trådt i karakter som det 21. århundredes danske intellektuelle. Hun er klar til et opgør med det danske piveri
Forfatteren, skuespilleren og filminstruktøren Hella Joof er billedet på en ny tids intellektuel, skriver Rune Lykkeberg i dagens klumme.

Forfatteren, skuespilleren og filminstruktøren Hella Joof er billedet på en ny tids intellektuel, skriver Rune Lykkeberg i dagens klumme.

Ditte Valente

Debat
27. maj 2017

Vi har været for sure og trætte og resignerede. For det passer ikke, at der ikke er stærke visioner i dansk politik. Og det passer heller ikke, at der ikke er kulturfolk, der engagerer sig og bliver hørt af de allermest magtfulde.

Til vanepessimisterne derude må vi sige: De intellektuelle findes.

Vi har  ikke en Georg Brandes, en Villy Sørensen eller en ny Suzanne Brøgger iblandt os, men vi har Hella Joof.

Forfatteren, skuespilleren og filminstruktøren Joof er billedet på en ny tids intellektuel.

Det var i hvert fald Joof, som sagde de store ord, da Disruptionsrådet mødte den digitale offentlighed med en facebook-video. Statsministeren er formand og hele syv ministre er medlemmer af Disruptionsrådet, som skal danne et »partnerskab for Danmarks fremtid« og gøre os klar til at møde alle de vilde ting, der sker i verden, med åbne øjne:

»Mennesker skal disrupte deres liv, og det skal vi også med vores samfund,« lød det fra Joof.

 

Hvis vi skal gå forlæns ind i fremtiden, skal det være uden angst og med stor optimisme. Det mener Hella Joof, som er medlem af Disruptionrådet. Hvordan tænker du, at vi skal gå fremtiden i møde?

Posted by Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid on Monday, May 22, 2017

Her var den intellektuelle, der stillede sig op som autoritet med modet til at råbe den sløve  befolkning op. Mennesker i Danmark skal ikke være så pylrede og bekymrede. Vi kunne lære noget af de vilde, forstod vi på Joof:

»Indianerne. Der er mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra.«

Sådan taler Danmarks Nietzsche i det 21. århundrede. 

For et par år siden sagde hun på Liberal Alliances landsmøde, at reglen i dansk politik er, at man skal sige det nærmest modsatte af den romerske senator Cato, der afsluttede sine taler med frasen: »I øvrigt mener jeg, at Karthago bør ødelægges.«

I Danmark skal man sige, at »i øvrigt mener jeg, at velfærdsstaten skal bevares«.

Det er den hængerøvskonservatisme, hun nu gør op med.

Hun er ikke bange for at støde folk med stærke budskaber: Hun har i Mads og Monopolet givet sit bud på en 1. maj-tale og sagt, at vi skal lade være med at pive, som om vi boede i Afrika:

»Det kan godt være, der er nogle, der har mere end andre, men dem, der har lidt, har stadig væk rigtig, rigtig meget, og jeg gider ikke høre på alt pivskideriet«.

Alle dem på starthjælp og kontanthjælp, som ikke oplever, at de har de samme muligheder for at købe gaver til deres børns venners fødselsdage; ikke kan finde ud af at bruge penge på at købe EAT til deres børn i skolen og går i grimt tøj, som er tarvelige efterligninger af det rigtige mærketøj, skal ikke skabe sig, som om de var fattige. Det er jo for fanden ikke Burkina Faso, de bor i.

Og alle dem, som går rundt og samler flasker, efter de smukke har drukket øl i solen, og dem, som køber ulækkert toastbrød og vamle frysepizzaer og afskyelige lavprissodavand i Lidl, skal ikke være så bange for forandringer i verden.

Og de tåbelige tosser på venstrefløjen, som ikke finder det rimeligt og retfærdigt, skal holde deres mund med deres evindelige jammer: »Nu må de lige stramme op og lade være med at pive,« sagde Hella Joof også i Mads og Monopolet.

Hun mindede os om noget, som det sentimentale Danmark har glemt:

»Skattelettelser, det er ikke noget, man får. Det er nogle penge, man havde i forvejen, som man bare slipper for at betale.«

Hvem er mest dynamisk: Indianerne, som kan brænde deres samfund ned, eller Danmark, hvor man kan bringe en regering i krise, hvis man vil fjerne topskatten?

Vi kan ikke tillade os at behandle det sjove, dynamiske og eventyrlystne Danmark så undertrykkende. Den der grimme misundelse og slavemoral. Det er synd for overklassen, og det går ud over os alle sammen.

Hella Joof har i sit forfatterskab givet os Pizza-Reglen. Hvis der er noget, vi gerne vil have, skal vi bringe os i den samme situation, som når vi bestiller pizza: Dér siger vi jo heller ikke, hvad vi ikke vil have. Dér siger vi, hvad vi vil have. Tænk på livet som en situation, hvor du bestiller pizza og tag for dig.

»Du kan ikke få ikke,« som hun siger. Det kunne de lære noget af ude i de sociale boligbyggerier, nede i køerne på socialkontorerne, ja helt ude i flygtningelejrene.

Selvfølgelig er der folk, der som Hella Joof siger, at underklassen skal tage sig sammen og ikke belaste overklassen med deres flæberi.

Men det, der gør os andre så sure, er, at vores regering vælger den stemme som Danmarks store fortolker. Vi må sige: Vi har hørt, hvad hun siger, og vi ved, at det gør ondt på det rigtige sted, når vi hyler og skriger om det sociale svineri. Og vi bliver ved, indtil samfundet er blevet mere retfærdigt. 

Rune Lykkeberg er chefredaktør for Information. Klummen er udtryk for skribentens egen holdning

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Jeg håber at dette debatindlæg er enten dybt sarkastisk, eller skrevet i en brandert.
Hvis Hella Joof er Danmarks Nietche, er Donald Trump så USA's svar på Grundtvig ?
Nej, de fattige danskere har bestemt alt for travlt med at pive, gå i grimt tøj og indtage underlødige fødevarer, forstå det hvem der kan, når de nu bare kunne tage sig sammen og disrupte deres tilværelse ved at gøre som de fiktive indianere Hella Joof hylder. Det er fri fantasi at visse indianerstammer nogensinde har nedbrændt deres lejr hvert 7 år.
Men måske ville det vise sig at være en rigtig god ide, hvis de fattige begyndte at brænde betonghettoerne og de faldefærdige huse på Lolland og Langeland ned, og slog sig ned foran Christiansborg i bivuakker?

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Mette Hansen, Torben Bruhn Andersen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Poul Sørensen, Max Hansen, Morten Larsen, René Petersen, Mikkel Kristensen, Søren Roepstorff, Curt Sørensen, Carsten Svendsen, Runa Lystlund, Randi Christiansen, Morten Lange, Ruth Gjesing, Mette Møhl, Ivan Breinholt Leth, ingemaje lange, Peter Wulff, Marianne Stockmarr, Vivi Rindom, Benta Victoria Gunnlögsson, Pia Svendsen, Sus johnsen, Cristina Nielsen, Flemming Berger, Jeppe Lykke Møller, Gustav Alexander, Christel Gruner-Olesen, Kaj Julin, Hanne Ribens, Torben K L Jensen, Niels Duus Nielsen, Ulla Vandel , Arne Lund, Torben Skov, Charlotte Svensgaard, Tue Romanow, Jeppe Petersen, Ervin Lazar, Allan Stampe Kristiansen, Jens Illum, Benny Jensen, Kenneth Hansen, Lise Lotte Rahbek, Randi Overgård, Kirsten Lindemark, Simon Kibsgård, Carsten Mortensen, jørgen djørup, Dorte Sørensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der skulle have stået Nietzsche.

Dorte Sørensen

Med de holdninger fortæller tydeligt hvorfor Hella Joof fik plads i Løkke Rasmussens Disruptionsrådet på bekostning af fx Ingeniørforeningen osv.............

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Mette Hansen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Poul Sørensen, Morten Larsen, René Petersen, Eva Schwanenflügel, Sup Aya Laya, Carsten Wienholtz, Runa Lystlund, Randi Christiansen, Mette Møhl, ingemaje lange, Peter Wulff, Marianne Stockmarr, Margit Tang, Kirsten Andersen, Sus johnsen, Torben K L Jensen, Arne Lund, Torben Skov, Ole Christiansen, Jeppe Petersen, Dana Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Benny Jensen, Randi Overgård og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Henriette Bøhne

"Vi har ikke en Georg Brandes, en Villy Sørensen eller en ny Suzanne Brøgger iblandt os, men vi har Hella Joof."

Vi er fortabte.

(Jeg har en enkelt gang " disruptet" mit liv - jeg endte i en faldefærdig rønne på Lolland med en depression og ingen penge til varmeregningen. Det kan ikke anbefales)

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Mette Hansen, Anne Eriksen, Søren Haastrup, Britt Kristensen, Poul Sørensen, Max Hansen, Morten Larsen, Søren Roepstorff, Sup Aya Laya, Torben K L Jensen, Carsten Wienholtz, Randi Christiansen, ingemaje lange, Peter Wulff, Benta Victoria Gunnlögsson, Margit Tang, Eva Schwanenflügel, Kirsten Andersen, Sus johnsen, Flemming Berger, Jeppe Lykke Møller, Bjarne Bisgaard Jensen, Christel Gruner-Olesen, Niels Duus Nielsen, Torben Skov, Steffen Gliese, Mette Eskelund, Jeppe Petersen, Dana Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Jens Illum, Benny Jensen, Lise Lotte Rahbek, Kirsten Lindemark og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

O tempora o mores

Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Lars Peter Simonsen, Else Marie Arevad, Steffen Gliese, Jeppe Petersen, Dana Hansen og Benny Jensen anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Primitive 80-er-peptalk-slagger fra Løkke-land.

Thomas Tanghus, Mette Hansen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, René Petersen, Søren Roepstorff, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Allan Stampe Kristiansen, Henrik Rude Hvid og Tuomas Sihvonen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Der er ikke meget disruption over lettelser i topskatten, det er blot at vende tilbage til gamle dage.
Den sidste store disrupton var 2. verdenskrig. Den nivellerede formuerne.
Den disruption de taler om nu truer med at øge forskelle i indkomster/formuer endnu mere.

Thomas Tanghus, Mette Hansen, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Sus johnsen, Dana Hansen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar
Kirsten Lindemark

Det her skrev I ikke, Information... nej vel?
Eller er lederen blevet jeres svar på Politikens ats?
Al respekt for Hella Joof til film, gode film, børneTV, pusseløjerlige indfald og lommefilosofiske bøger.
Men så er det vist det.
Og indianerner brænder ikke deres bosteder ned hvert 7 år. Kan verificeres, hvis man giver sig tid til at undersøge nærmere.

Mette Hansen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Morten Larsen, René Petersen, Allan Stampe Kristiansen, Søren Roepstorff, Randi Christiansen, Morten Lange, ingemaje lange, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Elise Berg, Jeppe Lykke Møller, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Arne Lund og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar
Lars Pilegård

Lykkebergs skriveri er, for en gangs skyld, uldent og uklart. Måske tror han ikke selv for alvor på det han skriver.

Lise Lotte Rahbek

Hvis man skal tage Hella Joofs udtalelser alvorligt,
og det skal man vel,
så er hun ikke rigtig klog.
På den ene side at hævde at mennesker skal sige hvad de mener, og på den anden side flirte med politisk ukorrekthed for spasens skyld..?
Hun har ret til sine meninger, men kloge er de ikke.

Om Rune Lykkeberg er sarkastisk i sit skriv? Det håber jeg sandelig.

Mette Hansen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, jørgen djørup, Max Hansen, Søren Roepstorff, Michael Kongstad Nielsen, Karsten Friis-Larsen, ingemaje lange, Peter Wulff, Benta Victoria Gunnlögsson, Marianne Stockmarr, Margit Tang, Eva Schwanenflügel, Sus johnsen, Henriette Bøhne, Torben K L Jensen, Flemming Berger, Lars Peter Simonsen, Runa Lystlund, Bjarne Bisgaard Jensen, Kaj Julin, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Arne Lund, Per Torbensen, Torben Skov, Ole Christiansen, Jeppe Petersen, Allan Stampe Kristiansen, Henrik Rude Hvid og Jens Illum anbefalede denne kommentar
Henrik Rude Hvid

Nietzsche vender sig i graven.

Benta Victoria Gunnlögsson, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Benny Jensen, Allan Stampe Kristiansen og Dana Hansen anbefalede denne kommentar
Mette Eskelund

Indlægget ER sarkastisk: Til jer, der tvivler på det: Læs det sidste afsnit, hvor Lykkeberg - uden at være sarkastisk- er "sur over at regeringen vælger hende som talerør".

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Sup Aya Laya, Britta Hansen, Paul Gram-Hansen, ingemaje lange, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Birgitte Gøtzsche, Jeppe Lykke Møller, Hanne Ribens, Troels Ken Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Ulla Vandel , Torben Skov, Frede Jørgensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Er folk seriøst i tvivl om ironien i ovenstående?

Thomas Tanghus, Sup Aya Laya, Marie Jensen, Morten Balling, Eva Schwanenflügel, Pia Svendsen, Birgitte Gøtzsche, Troels Ken Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Ulla Vandel , Jonas Efternavn, Frede Jørgensen, Jens Kofoed, Mette Eskelund og Tobias Radoor Sørensen anbefalede denne kommentar
Charlotte Svensgaard

Det er lidt "skægt" - hvis det altså ikke lige var til at tude over - at den slags ytringer skal komme fra en person som grundlæggende har levet af statsstøtte og licens penge hele sit voksen liv!

Thomas Tanghus, Kirsten Mogensen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Poul Sørensen, Marie Jensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Benny Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Ole Christiansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Charlotte Svensgaard

Men som et ps. kan man så bare konstatere at hun da har en hel del til fælles med blandt andet Joachim B. Olsen og resten af det kompagni

Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Poul Sørensen, Marie Jensen, Runa Lystlund, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel, Birgitte Gøtzsche, Allan Stampe Kristiansen, Ole Christiansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Pizza-Reglen wow, den er da meget brugbar. Så 'fattig' pensionisten tager nu til store udlandet og laver tandem-udspring. Det sku andre også prøve det er faktisk rigtigt sjovt åsså ser man tingene lidt fra ovan.

Joof var engang kommunist af en eller anden slags. Siden blev hun - i egen opfattelse vokse - og blev medlem af Labil Alliance. Så blev hun husorakel på Politiken, DR og andre dertil indrettede organer. At Inf. nu ofrer hende spalteplads - far out.
Jeg har valgt, at læse Lykkebergs .....hva' - det må jeg ikke skrive...., som et ekko af kuglestøderen. Men helt sikker på at han er det, det er jeg nu ikke.
Bl.a. fordi i fredagsavisens tillæg fik Joof lov til at bræge sine ligegyldige anskuelser ud på p. 2, og for et par uger siden ligeså.

Britt Kristensen, Eva Schwanenflügel, Poul Sørensen, Carsten Wienholtz, Marianne Stockmarr, Torben Skov og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar

En højreorienteret kunstner, ak og ve! Oven i købet en, der ikke holder sig tilbage fra at sige sin mening!! Verden står ikke længere.

Hun skider jo i sin egen pseudointellektuelle, kulturradikale rede. Forhåbentlig får hun ikke mere at lave indenfor den branche.

Frys hende ud! Nu!

Morten Pedersen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Jan Hansen, fuldstændig enig.

Hov, er du ironisk...?

Jakob Lilliendahl

At læse og forstå :) Stakkels Rune. Jeg føler jeg sgu med dig, denne gang.. Kære allesammen, vi prøver lige igen.. De sidste 2 afsnit for sig selv.. .. .. Take a deep breath, let it settle.. Yes, yes you totally misunderstood the point.. Kom igen XD

Tue Romanow

Hvad er mon odds for, at LA inviterer hende til at stille op for dem? Det må da ligge lige til højrebenet.

Thomas Tanghus, Allan Stampe Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

R ikke SL
Helle Joof har bare smagt det søde liv og hvad så? Danskerne klager altid over, at indvandrere ikke lader sig assimilere. Her har vi et perfekt eksempel på assimilering i Gentofte. Hvad flæber du over Rune Lykkeberg?

Henrik Petersen

Gaaaaaaab. Endnu engang bevises det, at man skal sige noget provokerende for at få ørenlyd.

Fru Hella kan jo starte med at brænde sin egen villa ned og friste en tilværelse som hjemløs.

Thomas Tanghus, Anne Eriksen, Sup Aya Laya, Martin Madsen, Carsten Wienholtz, Carsten Mortensen, Runa Lystlund, Randi Christiansen, Britta Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Margit Tang, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Torben Skov, Arne Lund og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar
Jerome Doinel

Det er godt nok utroligt, at så mange af skribenterne her i kommentarsektionen ikke evner at se sarkasmen.

Dog kan jeg fuldt ud tilslutte mig ønsket om at høre og se mindre til Hella Joof i fremtiden, sådan helt generelt.

Thomas Tanghus, Sup Aya Laya og Birgitte Gøtzsche anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Blot for en ordens skyld, @R ikke S Lystlund,
Hella Joof er ikke 'indvandrer' - hun er pæredansk, og har aldrig været andet:

Født i Birkerød som barn af en blond og lyshudet dansk mor og en mørklødet gambiansk far, efter hvem hun har arvet de gener, der er årsagen til hendes smukke solbrændte teint, brune øjne og sorte krusede lokker.

Bortset fra det er jeg enig i, at Hella Joof er bedre som skuespiller og entertainer end som 'intellektuel autoritet' og 'politisk orakel'. Men det er hun jo ikke ene om at være i disse for vort land, vort folk og vore massemedier så turbulente tider ... ;o)

Britt Kristensen, Charlotte Svensgaard, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

De privilegerede grupper i samfundet skal måske passe lidt på, med at tage Hella Joofs sludder til sig. Hvis hendes udtalelse om at brænde lortet ned skal tages bare nogenlunde bogstaveligt, vil det jo logisk indebære, at dem der har mest også vil være dem der mister mest. De små bump i samfundsudviklingen rammer som regel de dårligst stillede hårdest, men større sammenbrud vil kunne undergrave privilegier og besiddelser. Det kunne let være fristende for de dårligst stillede at sige: Ja tak, vi starter helt forfra!

Britt Kristensen, Carsten Wienholtz, Runa Lystlund, Ann Thomsen, Ole Christiansen, Peder Kruse og Vivi Rindom anbefalede denne kommentar

Mon ikke Joof bliver det store tilløbsstykke på folkemødet på Bornholm.

Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Vås på stylter er stadigvæk vås, men der er penge i skidtet

Mon ikke entertaineren Hella Joofs dumsmarte henvisning til "de mange indianerstammer, der brænder hele lortet ned hvert syvende år" beror på, at hun på et eller andet tidspunkt i sin karriere som entertainer og vordende medlem af det intellektuelle og kunstneriske prekariat har bladret lidt i antropologen Ruth Benedichts (populær)videnskabelige værk 'Patterns of culture' fra 1934 og dér er faldet over en 'case story', der 'passede som fod i hanske' til hendes egne egne ambitioner om at fremstå som politisk orakel for et voksende neo-feministisk segment i 'Blå Blok' alias Liberal Alliance og Nye Borgerliges politiske tænketanke.

Man mærker hensigten og bliver forstemt - på højere intellektuelt og disruptivt niveau end man var i forvejen ... ;-)

Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Mihail Larsen, Carsten Wienholtz, Carsten Mortensen, Daniel Joelsen, Torben Skov, Randi Christiansen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Paul Gram-Hansen

Lykkeberg må være sarkastisk - Joofs og regeringens asociale stemme kan IKKE være hans eller Informations !!

Søren Kristensen

Måske har vi brug for begge dele, dvs. både større social retfærdighed, herunder et endnu bedre velfærdssamfund OG et mere afslappet forhold til tøj, herunder fodtøj, der ikke er mærkevarer? Mine bedste vandrerstøvler nogensinde har jeg fx. købt hos lavprisfirmaet Deichmanns for 298. kr. De er endda af ægte læder, hvilket jeg indrømmer er lidt usædvanligt for den kæde. Men så havde jeg osse brugt rigtig lang tid på at finde dem. Hvilket ikke gjorde så meget, fordi jeg var arbejdsløs, dengang. I dag ville jeg ikke have tid en så langvarig en afsøgning af skomarkedet, men til gengæld har jeg bedre råd. På den måde oplever man nogle gange alligevel en eller anden form for retfærdighed, hvis man har øje for det. Men bundlinjen må være, uanset pusseløjerlighederne og der holder jeg med Rune Lykkeberg, at vi er nødt til at holde øje med de fattige - altså at de ikke har det alt for skidt. For det kan nemt give bagslag, hvis vi behandler dem for dårligt. I hvert fald så længe vi er nødt til at møde dem snart alle vegne. Omvendt er jeg så osse enig med dem der mener alle marskandiservarer burde brændes af hvert syvende år, hvis de ikke mønstre en værdi over lad sige halvtreds kroner. Det er simpelthen spil af fattige mennesker tid, at de skal står der og handle det samme ragelse frem og tilbage år efter år. Det giver bare ikke mening, hvis du spørger mig.

Randi Christiansen

"Selvfølgelig er der folk, der som Hella Joof siger, at underklassen skal tage sig sammen og ikke belaste overklassen med deres flæberi.

Men det, der gør os andre så sure, er, at vores regering vælger den stemme som Danmarks store fortolker. Vi må sige: Vi har hørt, hvad hun siger, og vi ved, at det gør ondt på det rigtige sted, når vi hyler og skriger om det sociale svineri. Og vi bliver ved, indtil samfundet er blevet mere retfærdigt."

Dette må vel tages som udtryk for, at rune ikke også har tabt sutten.

Måske har hella prøvet at leve af suppe på en pølsepind i fattigfirserne, der alligevel ikke var lige så fattige, som det er tilfældet her i 00'erne og ti'erne, hvor det stadig er nogen befolkningsgrupper, der bliver særligt udvalgte til at bære samfundets tunge byrder, men hun har jo tydeligvis haft ressourcer til at overleve, hvilket tydeligvis og på ingen måde hverken giver hende hverken indsigt i eller adgang til at nedvurdere andre menneskers klynkeniveau.

Det er også muligt, at mange af disse af hella udnævnte klynkere virkelig er for dumme til at administrere deres stadig færre ressourcer på en intelligent, kreativ og overskudsagtig måde og hvorfor mon? Nå ja, eskalerende nedskæringer indenfor uddannelses-og sundhedsvæsen gør jo sit, og den sociale arv ligger så tungt på skuldrene af babyer og småbørn, at den er endog meget svær at bryde - især hvis barnet vokser op i et miljø uden så meget som en my af intelligent overskud. Det er skruen uden ende, og jeg havde faktisk tiltænkt hella evnen at levere noget mere gennemtænkt end denne halvbagte småkage.

Carsten Svendsen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Henriette Bøhne, Ole Christiansen, Runa Lystlund og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

' ... men hun har jo tydeligvis haft ressourcer til at overleve, hvilket på ingen måde giver hende hverken indsigt i eller adgang til at nedvurdere andre menneskers klynkeniveau.'

Eva Schwanenflügel og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

R skriver ikke SL
Grethe Preisler nu når vi er ved det, hvornår er man blevet dansk? Det er lidt forvirrende for os invandrere, når nu DF siger, at det tager mindst 4 generationer at blive dansk. Hvordan kan det være, at det kan tage nogle mennesker 4 generationer at blive danske, det har jeg læst fornyligt og nu siger du, at Helle Joof er pæredansk. Nu er jeg selv lidt gul i det, på grund af, dels indiansk og dels nordisk afstamning. Nu vil jeg sige det lige ud Grethe, Helle Joof er en gabende kedelig forstadsfrue, indvandrer eller ej. Det var vel det Løkke havde brug for.

Per Torbensen, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Et sted oppe i Whisky-bæltet sidder Hella Joof formentlig i en Børge Mogensen sofa og er småskuffet over sammenligningen med ham tyskeren. Når nu den oprørske ild oser langt væk af vild, russisk-amerikansk højreintellektuel pyroman. Vi kunne måske i tråd med temaet her kalde hende (ikke Hella Joof) 'de disruptive kræfters anti-Marx'? (http://www.business.dk/finans/verdensrevolutionen-udgaar-fra-saxo-bank)

Bortset fra det. Kommentarsporet her fik mig til at overveje, om det mon er stilistiske virkemidler som sarkasme og ironi, der er i fare for at uddø, eller om det måske snarere er et spørgsmål om 'attention span'? (I læste ikke ned til sidste afsnit, gjorde I vel, kære med-kommentarskribenter?).

Bo Stefan Nielsen

(sidste afsnit af lederartiklen, altså)^

Torben K L Jensen

Sarkasme fra Rune Lykkeberg? Lidt uventet fra den side.

Sup Aya Laya

Fint med eksempler på Joofs asociale og neoliberale synspunkter i artiklen. Husnar for AL og stik-i-rend-kone for Løkkes statsstøtte til IT-vennerne - der nu skal forgyldes yderligere

Tomme tønder buldrer mest.
Hold nu kæft hvor Joof buldrer:
http://www.radio24syv.dk/programmer/rene-linjer/15449257/rene-ord-for-pe...

Thomas Tanghus, Torben Skov, John S. Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

hvorfor disse "Politiken" Artikler? Hella Joof er præcis lige så ligegyldig som Asker Amund og Henrik Day - en del af et borgerligt råbekor, hvor det handler om, at sige noget frækt eller rabiat, og alligevel være lidt inden for skiven - totalt ligegyldigt // Hella Joof har endvidere lavet den samme slags film og med samme filmhumor siden en kort, en lang, hvilket giver god mening, når man hører hendes argumenter imod velfærdsstaten og hendes andre hul i hoved påstande (samme ligegyldige sang, hver eneste gang)

Torben Skov, Carsten Wienholtz, John S. Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hella, du er sindssyg farlig med din misinformation;
Du forsøger at bilde folk ind, at fordi du mestrede fattigdom i firserne, så kan alle mestre den her 30 år efter. Dengang blev syge kh-modtagere ikke kværnet gennem kommunes kødhakker, sad med episk høje huslejer mv. Ikke alle er ligeså stærke som du og har potentialet til at rejse sig uden et redningsnet, det net du disrupter med udtalelser der er een stor projektion af egen fuldkommenhed. Verden er ikke Hella.

Thomas Tanghus, Torben Skov, Runa Lystlund, Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Britt Kristensen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Sup Aya Laya, Mette Eskelund og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Rune Lykkeberg kan godt lide at dreje tingene 180 grader og det kan også være en nyttigt, når man gerne vil forstå verden hele vejen rundt. I dette tilfælde når han så lige at dreje tilbage på 360 - eller nul, om du vil. I mellemtiden har han fået præsenteret politikeren Hella Joof - og tak for det.

Eva Schwanenflügel, Kevin Vilhelmsen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
René Petersen

Tiden er måske ikke til ironi og sarkasme?

Torsten Jacobsen

Verden er jo så velsignet kompliceret, at to - tilsyneladende modstridende - forhold godt kan være 'sande' på samme tid:

-" Økonomiske og sociale strukturer holder nogle mennesker fanget i et jerngreb af fornedrelse. At bedre sin egen situation under sådanne økonomiske/sociale/psykologiske omstændigheder er en opgave der er hinsides det enkelte individ at løse, og derfor må strukturerne i samfundet ændres så meget, at disse mennesker kan gives både frihed og retfærdighed i rimeligt mål."

- "Uanset hvor 'undertrykt' man er i og af et samfunds strukturer, er det i sidste ende ikke omstændighederne, men derimod det enkelte individs 'vilje til værdighed', dvs åndens styrke, som er det afgørende parameter. At hæve sig over vilkårs begrænsning er i dette perspektiv livsopgaven, der enten vil adle eller fordømme det enkelte individ til henholdsvis en livstid i himmel eller helvede. I mening eller i meningsløshed.

Jeg tror det er en dårlig idé at møde mennesker i en forventning om, at de er ofre for urimelige vilkår, som de ikke har mulighed for at ændre på egen hånd. Selv når de vitterlig er det.

Omvendt er det ignorant, når man - fra en privilegeret position - forstår al individuel fremgang som alene guds eller universets retfærdige belønning for ens formidable væren,virkelyst og talenter. Ikke mindst mens man samtidig kigger ned på 'bundskraberne', og vægrer sig mod at dele sin overflod med det ynkelige skravl, som jo blot mangler at tage sig sammen.

Det værste man kan gøre ved et offer, er at bekræfte dets offerstatus i ord og gerning.
Det værste man kan gøre ved en sejrherre, er at bekræfte forestillingen om, at sejren er velfortjent - er retfærdig..

Der er en anden vej...

Niels Duus Nielsen og Jakob Lilliendahl anbefalede denne kommentar
Kevin Vilhelmsen

Joof som intellektuel? På samme niveau som Joachim B Olsen lillemennesket fra LA, der troede at han blve minister. Joof er blvet stikirendkvinde for hensynsløse magthavere, hun kunne passende starte med at undskylde.

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Kevin Vilhelmsen,

Undskylde for hvad? At sige sin mening? Lad os nu ikke gå ned af dén trættende vej..

Forargelsen over at Hella Joof tillader sig at lufte sine fjerlette overvejelser om verdens tilstand, må da snart klinge af? I det mindste er der da nogenlunde sammenhæng i hendes livsførelse og hendes politiske udsagn? Den slags må vel trods alt afkræve et minimum af respekt nutildags? Ikke mindst i en sammenligning med diverse flødeskumssocialisters fatale mangel på samme, når man sådan kaster et henkastet blik ud over den åh så velmenende kulturelle overklasse?

ulrik mortensen

“Irony is wasted on the stupid” ... Oscar Wilde ;-)

Thomas Tanghus, Niels Duus Nielsen, Jan Weis og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

"Irony is a dead scene" ... The Dillinger Escape Plan ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=rjU3tBiC2gw&list=PLB19BB8A5566FA8F6

Grethe Preisler

Det brune punktum efter de røde tal på bundlinjen af VLAK-regeringens regneark?

Først går man så gruelig meget ondt igennem, og så bliver man berømt/berygtet
(det ikke ønskede bedes overstreget)

Når performance- og provobilledkunstneren Bjørn Nørgaard, der begyndte sin kunstneriske løbebane som hesteslagter og senere gullaschbaron på Lars Tyndskids Mark, men endte som højt dekoreret professor på kunstakademiet og kgl. hofleverandør af tegningerne til de nye historiske gobeliner i riddersalen på Christiansborg i anledning af dronningens halvtredsårsdag, hvad skulle der så være i vejen med, at skuespilleren og performance-kunstneren Hella Joof forsøger at krone sin egen karriere som mediedarling med en slutstilling som direktør for Hofteateret på Christiansborg?

Ren og skær misundelse og brødnid siger jeg bare. Det må enten være fordi Hella Joof er kvinde eller fordi hun er 'brun', at chefredaktør Rune Lykkeberg tillader sig at svine hende sådan til i frihedskæmperorganet Information, hvor landets bedste hjerner fra Arilds tid har diskuteret dagens mest presserende emner i trykkeriets baglokale ... ;-)

Kasper Mortensen

Hos indianerstammerne skal de fattige og venstrefløjen også droppe deres piveri og slavemoral.

John S. Hansen

Enten er der tale om en morsomhed.....eller også ser vi en typisk overklassekælling fra Hellerup, med sit på det tørre, ytre sig om dele af samfundet som hun intet kendskab har til.

Synes dog egentlig at hun passer godt ind i rækken af ynkelige landsbytosser i LA ; ser hende skulder ved skulder med Thyra, Simon Emil og alle de andre!

Dorte Sørensen

Grethe Preisler kan RLs klumme ikke læses som forundring over,at Hella Joof blev udtaget som en af de 32 medlemmer i Løkke Rasmussens nedsatte råd- hvor der sidder 7 minister flere faglige organisationer og flere arbejdsgiver organisationer og erhvervsfolk . Ingen fra partier uden for regeringen og kritiske faglige organisationer mv var der plads til - hvorimod en skuespiller med LA tilhørs synspunket var der plads til - er det ikke et godt spørgsmål at spørger, hvorfor netop denne udvælgelse?

Torben Skov, Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sider