Læserbrev

Der er ikke mere råderum til algesuppe

Debat
27. maj 2017

Der burde lyde et ramaskrig fra landets skatteborgere mod flere havdambrug i Kattegat. Vi har betalt milliarder af skattekroner til rensningsanlæg for at få et rent hav. Anlæggene virker. Udledningen af kvælstof og fosfor fra husholdning og industri er mindsket – men ikke fra landbruget.

Nu har miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) forklaret, at der findes et såkaldt miljømæssigt råderum i Kattegat. Regeringen vil tillade en øget udledning af 800 tons kvælstof og 96 tons fosfor om året. Det er en miljømæssig syg tankegang, at der nu er ’plads’ til at forurene.

De indre farvande er hårdt belastede med jævnlig iltsvind. Vandkvaliteten er skrøbelig. Flere af havdambrugene planlægges placeret mellem Djursland og øen Hjelm. Den sydgående strøm vil føre enorme mængder af næringsstoffer fra havbrugene til den i forvejen hårdt prøvede Aarhus-bugt og de østjyske fjorde.

Salig Svend Auken ville rotere i sin grav, hvis han vidste, at Socialdemokraterne nu siger ja til mere havforurening.

Vi elsker vort hav. Ikke mere algesuppe. Stop havbrugene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Erling Horst Petersen

Dit læserbrev burde trykkes på forsiden af samtlige landets aviser.