Læserbrev

Pesticidforbud er nyttesløse og ulovlige

26. maj 2017

Flere danske kommuner lægger op til et sprøjteforbud for lokale landmænd – og kommunerne er på gyngende juridisk grund.

Senest har Aarhus Kommune varslet pesticidforbud, hvilket ligesom i de øvrige tilfælde er usagligt, da moderne pesticider ved korrekt brug slet ikke ender i grundvandet. I så fald ville midlerne aldrig være blevet godkendt af Miljøstyrelsen.

Men kommuner har slet ikke retlig kompetence til at forbyde pesticider. Der skal således helt særlige undersøgelser til, hvis et forbud skal iværksættes. Det må være et krav, at kommunen iværksætter konkrete målinger og dokumenterer enhver overskridelse i forhold til den nuværende lovlige brug af pesticider.

Det er ærgerligt, at det her skal forbi en domstol. Men det bliver uden tvivl den kedelige konsekvens for skatteborgerne i de kommuner, der forsøger at begrænse moderne og klimarigtig landbrugsproduktion, hvor lovlige og godkendte pesticider er en nødvendig bestanddel. I Bæredygtigt Landbrug er vi klar til at gå rettens vej på medlemmernes vegne. Ingen skal inddrage god landbrugsjord uden saglig grund og fuld erstatning.

Nikolaj Schulz er chefjurist i Bæredygtigt Landbrug

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Damskier

Det er igen rent nysprog, George Orwells 1984. krig er fred, had er kærlighed. Læs selv.

Tue Romanow, Søren Roepstorff og Torben Skov anbefalede denne kommentar