Læserbrev

Plantemad er for dyrt

Debat
1. juni 2017

Videnskabelige undersøgelser har vist, at vegetarisk kost har store fordele for menneskers sundhed, klimaet og ikke mindst dyrenes velfærd. Derfor er det helt ude i hampen, at plantebaserede alternativer skal være så dyre at købe for almindelige mennesker.

For den ressourcestærke veganerfamilie på Østerbro er prisen næppe et problem. Men den enlige vegetarmor på Vestegnen, der vil give sine børn en sund, vegetarisk kost, har ikke råd til at give 30 kroner for otte skiver tofupålæg eller 75 gram økologiske valnødder.

Så kære politikere: kom ind i den fordelingspolitiske kamp. Gør plantemaden billigere, fjern momsen på plantebaserede produkter og væk med nøddeafgiften.

Dennis Baggers Laursen er fra Vegetarisk Forening - Vestegnen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Dennis Baggers Laursen

Godt indlæg.

Især nøddeafgiften - i alle dens afskygninger - er en reminiscens fra de gode gamle dage, da Folketingspolitikerne med ildhu pålagde hva' som helst med punktafgifter alene ud fra fiskale hensyn - som om det ragede dem, hvad vi brugte vores indkomstbeskattede penge på.