Læserbrev

Spar på eksterne IT-konsulenter

Debat
1. juni 2017

Spar på brugen af eksterne konsulenter ved anskaffelse af it-systemer i det offentlige, lyder det meget fornuftigt fra Digitaliseringsstyrelsens direktør i Information (»Staten vil skære ned på brugen af konsulenthuse i store it-projekter«, den 29. maj).

Ikke blot vil der kunne spares dyre konsulenttimer, men også være en gevinst ved at inddrage den viden og erfaring, som allerede er blandt chefer og medarbejdere i det offentlige.

Medarbejderne vil gerne medvirke, men bliver i dag i alt for ringe grad inddraget i digitaliseringsprojekter. De kender ellers arbejdsgange, sagsområder og eksisterende fagsystemer og kan ofte bedre end eksterne konsulenter pege på både muligheder og udfordringer ved digitalisering.

Var medarbejderne i SKAT blevet inddraget og lyttet til i tide, ville skandalen med EFI aldrig være nået så langt.

Ved at se medarbejderne som en central ressource i den digitale udvikling vil der kunne udvikles mere kvalificerede løsninger, der ofte ikke behøver at være store, komplicerede systemer, men smarte løsninger målrettet den konkrete opgave og gearet til at samarbejde med andre relevante systemer.

Så skru endelig ned for de dyre konsulenter, og tag medarbejderne med i stedet for – det betaler sig.

Peter Raben er fra HK

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her