Læserbrev

Studerende bør koncentrere sig om studiet

Debat
15. maj 2017

Hvordan i alverden kan uddannelsesordføreren for Venstres Ungdom, Juliane Jenvall (»Få nu set på det fribeløb«, den 9. maj), dog finde på at mene, at man som SU-modtager skulle have lov til at tjene endnu flere penge uden at få indtægten modregnet i sin SU?

Ligesom kontanthjælp og folkepension er SU en offentlig forsørgelsesforanstaltning. Men hvor kontanthjælpsmodtagere, der har sparet på varmen, kan opleve at blive trukket i kontanthjælpen, og folkepensionister kan få frataget deres tillæg, hvis de har for mange penge på kontoen, så er det altså allerede nu tilladt at tjene penge ved siden af SU’en.

Ifølge Juliane Jenvall skulle det være udtryk for større flid, hvis man arbejder mere ved siden af studierne. Men som studerende burde hendes flid vel først og fremmest være rettet mod de studier, som samfundet støtter hende økonomisk i at gøre sig umage med, og som må antages at blive mindre seriøse og mere overfladiske ved en øget erhvervsarbejdsbyrde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Madsen

Hold da op, et tåbeligt indlæg.

Martin Madsen

Men man kunne selvfølgelig hæve SU'en, så studerende ikke behøver at arbejde. Men det er nok ikke det debattøren mener.

Steffen Gliese

Det er jo på kontanthjæpsområdet, at den er gal, ikke med SU'en.
Nej, folk skal gøre alt muligt andet ved siden af deres studier, det er i de år - og på det niveau i samfundet - at der skal udvikles dybe interesser, både af hensyn til studiets drejning på hovedfagsdelen, men også af hensyn til det aftryk på samfundet, studerende forventes at afsætte.
Hele ideen om at blive hurtigt færdig er en misforståelse i det samfund, vi har, tværtimod er det at måtte tjene penge i år ved siden af studiet, når SU'en er brugt op, eller at spare dem til meget intensive studieperioder en udpræget god idé.