Læserbrev

Farlige medikamenter

20. juni 2017

Sidste uges afsløringer og debat vedrørende smertemedicinen Tramadol handler i udgangspunktet om en producent, der hævder at have påvist, at deres produkt ikke skaber afhængighed.

Et usandt udsagn som lægemiddelstyrelsen har taget for gode varer.

Spørgsmålet er så, om Tramadol er et enkeltstående tilfælde, eller om der findes flere skadelige medicinske præparater godkendt på et løgnagtigt grundlag i Danmark. Hvem undersøger det?

Det er alt for sandsynligt, at der er andre medicinske skandaler, som endnu ikke har fået pressens bevågenhed.

Desuden tydeliggør sagen også, at lægerne overhovedet ikke indrapporterer de bivirkninger, som deres patienter oplever, og understreger, at vi desværre ikke har et system, der kan beskytte os mod medicinalindustriens profithunger.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Christiansen

Der er skrevet mange bøger der besvarer dit spørgsmål.
Må jeg anbefale Peter Gøtzsche:" Dødelig medicin og organiseret kriminalitet."
Den kan lånes på alle biblioteker.

Anne Eriksen

Ja, en god bog - men der er rigtig mange andre og oplysninger på nettet.
Robby Curdorf "Den tilbageholdte viden om helbredelser"

Først og fremmest, så ved jeg ikke hvorfor man falder over Tramadol, som har eksisteret i 20 år. Man tager nogle mennesker, der har fået det i kortere tid og som naturligvis får bivirkninger, når de pludselig holder op..
Det gør man ved næsten al medicin, f.eks. lykkepiller/ depression , Gabapentin ( https://ing.dk/artikel/laegemiddelstyrelse-gar-ind-i-sag-om-fusk-med-med...) som tages mod epilepsi, nervesmerter i forbindelse med helvedesild og diabetes samt forskellige andre lidelser, "hvis deres læge vurderer, at det kan hjælpe"
Man bruger altså medicin, som slet ikke er beregnet for sygdommen i vid udstrækning og nævnt ved HPV vaccinen, "der er ingen medicin uden bivirkninger", hvilket er rigtigt.

Sandheden er sandsynligvis, at med 20 år på bagen, så er der INGEN indtjening at hente mere. Ganske som håndkøbsmedicinen, der skulle på recept. (officielt, fordi unge kunne begå selvmord) verden vil bedrages.

Eva Schwanenflügel og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

tramadol har en forgænger, tramal, produceret af Grunenthal. Nogen der husker Thalodomi? Det var også Grunenthal. Så intet nyt under solen. Skrubelløse producenter, der bruger befolkningen som forsøgskaniner og "smører" vores godkendelses-styrelser.

Eva Schwanenflügel og Ole Christiansen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Tænk voksne mennesker bliver ved med at dyrke religionen "Ned med medicin"
Ud af millioner af forskellige gode præparater findes der meget få skandaler, som så bruges som bevis for medicin er noget møg der kun laves for profittens skyld, der laves hemmelige forsøg med befolkningen og alle der bliver vaccineret er nærmest dødsdømt.
De farligste i branchen er alle de selvlærte eksperter inden for naturmedicin mv, som råder syge mennesker til at blive endnu mere syge.
For en god ordens skyld: lægerne har ingen interesse i at undlade indberetning af bivirkninger.
Kig på linket her og bliv forhåbentlig lidt klogere. https://pro.medicin.dk/Specielleemner/Emner/500

Anne Eriksen

Videnskab.dk får også penge flere steder fra...
Her kan man læse at danske forskere, som nogen af de få, har forsøgt med antipsykotiske piller til børn. Ti deres overraskelse virkede det ikke ret godt, eller måske var diagnoserne også forkerte? eller...
http://videnskab.dk/krop-sundhed/under-1/4-boern-har-god-effekt-af-antip...

Bliver du indlagt på hospital, så kommer der ofte rod i medicinen, du får dobbelt dosis, når du skrives ud - eller ingenting!
https://www.danskepatienter.dk/politik/nyhedsarkiv/medicin-paa-pause-udf...

Så ja, måske var det en god idé at falde over den problematik, også?