Folk

FOLK

3. juni 2017

Værdige ældre

Ud af den ’værdighedsmilliard’, som Folketinget har givet kommunerne til bedre omsorg for ældre, har kommunerne kun anvendt 600 millioner kr. til formålet. Det fremgår af en aktuel analyse, som er udarbejdet for Ældre Sagen af Data og Formidling.

Servicesparere

’Værdighedsmilliarden’ skulle lægges oven i det serviceniveau, som kommunerne i forvejen yder de ældre. Men til DR siger sundhedsprofessor Jakob Kjellberg, at de måske havde sparet endnu mere på ældreplejen, hvis ikke de havde fået milliarden.

Balkonuddelere

Til DR forklarer KL-formand Martin Dam, at kommunerne er klemt af konstante statslige sparekrav: »Man snupper pengene i baglokalet om sommeren, og så deler man dem ud fra balkonen i november, når man laver finansloven,« siger Dam i frisk billedsprog.

Thyra Frank

Hvor er LA’s ældreminister, Thyra Frank, henne i denne sag? Hun har tidligere fået kritik for at skyde ansvaret for svigtende ældreomsorg over på kommunerne. Men at de ikke bruger Folketingets bevillinger, som de skal, burde dog vække hende til dåd.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu