Folk

FOLK

FOLK i dagens avis

Steven Senne

6. juni 2017

Vælgere

Uh, hvor er det spændende med det britiske parlamentsvalg nu på torsdag. Historikere finder muligt fortilfælde i 1923, da den konservative premierminister Stanley Baldwin udskrev valg før tid for at styrke sig ved en sikker sejr – og tabte til Labour.

Bernie Sanders

I de overståede pinsedage fik Labours Jeremy Corbyn støtte fra en noget mere karismatisk venstrefløjspolitiker. USA’s demokratiske senator og tidligere præsidentkandidat Bernie Sanders var på en tre dages turné i Storbritannien og talte varmt for Corbyn.

Klassekæmpere

Til en totalt udsolgt sal under Brighton Festivalen sagde Bernie Sanders om Corbyn: »Jeg er imponeret over hans vilje til at tale om klassespørgsmål.« »De groteske forskelle i indkomst og formue«, mente Sanders, at »alt for mange mennesker viger uden om«.

Løftere

Sanders fastslog, at opgaven er »at løfte de fattige, ikke at gøre de allerrigeste næsten ufatteligt rige, mens alle andre bliver ladt i stikken. Det er en global opgave, og vi må tage os af den.« Sanders sagde, at Trump løgnagtigt har udnyttet de fattiges fortvivlelse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu