Folk

FOLK

1. juli 2017

Meteorologer

De ansatte på DMI – Danmarks Meteorologiske Institut – er under instruks om at være særligt opmærksomme på, hvordan faglige nyheder fra DMI kan drejes, så de kaster et smigrende skær over den minister, der er ansvarlig for at skaffe bevillinger til DMI.

Instruerede

Denne instruks er nok forklaringen på, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) uventet dukker op i en nyhed på DMI’s hjemmeside: »Hele Danmarks radarbillede bliver bedre og hurtigere – DMI har indkøbt og installerer tre nye vejrradarer.«

Tryghedssøgere

De visdomsord, Lilleholt lægges i munden, er spundet, så de handler om regeringens mærkesag: tryghed. Lilleholt citeres for at sige: »Det skaber tryghed for os alle, at vi nu har fået et bedre og hurtigere redskab til at sikre mere præcise vejrudsigter.«

Glade mænd

Lilleholts spindoktorer tillægger ham også denne betragtning: »Jeg er glad for de nye investeringer, som kommer til at betyde meget for den daglige udsigt og varslingen, når det er farligt vejr.« Måske skulle DMI udsende en daglig ministerkommentar til vejret.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ebbe Wagner Smitt

Kære David. Du starter rigtig godt, men ender helt i skoven. I stedet for daglige ministerkommentarer burde der indføres en tavshedspligt med mindre ministeren - rent undtagelsesvis - har noget fornuftigt at sige.