Folk

Folk

Debat
14. juni 2017

Lise Nørgaard I

I dag fylder journalist og forfatter Lise Nørgaard 100 år. I den forbindelse genudsendes Matador, ligesom der udkommer en biografi om hende med den optimistiske undertitel De første hundrede år. Glem Luther, 2017 er Lise Nørgaard-år! Et stort tillykke herfra.

Lise Nørgaard II

I går morges fik Midt- og Vestsjællands Politi imidlertid en kedelig nyhed. Lise Nørgaard-statuen, der sidder på en bænk på Algade i Roskilde, er blevet overhældt med rød maling. Hærværket ligger i forlængelse af en række sager om rød maling i år.

Den lille havfrue

Den lille havfrue har gennem årene måttet stå model til mange ting. I maj i år fik hun samme behandling som Lise Nørgaards statue. Det gav DR anledning til at skrive artiklen »Derfor er den lille havfrue altid offeret«. Nu er hun i det mindste ikke alene længere.

Gert Bjerregaard

En tredje sag om rød maling foregik i Mindeparken i Aarhus, hvor en kunstner har sprayet både græs og træer med rød akrylmaling. Der var ikke tale om hærværk her, men om kunst – mente nogle. Andre, f.eks. byrådsmedlem Gert Bjerregaard, mente, det var noget »svineri«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her