Folk

Folk

Debat
19. juni 2017

Revolutionære

Vi befinder os midt i en industriel revolution. Det mener blandt andre den amerikanske forfatter og tidligere redaktør på teknologimasinet Wired Chris Anderson, som tidligere har skrevet bogen Makers: The New Industrial Revolution.

Opfindere

Det revolutionerende er ifølge Chris Anderson og andre, at avancerede teknologier som robotcomputere og 3D-printere bliver så billige, at almindelige mennesker selv kan fremstille og udvikle produkter. I garagen.

Hønsetællere

Som med enhver anden revolution: Den starter i det små. For eksempel er Flemming Herner fra Struer i gang med at bygge en robotiseret hønsetæller: »Skal lave en automatisk lem, der lukker på et bestemt tidspunkt hver aften, men den skal ikke kunne lukke, hvis ikke alle hønsene er kommet ind.«

Entusiaster

Flemming Herner har skrevet på forummet Danske Arduino Entusiaster. Han vil bruge en Arduino-mikroprocessor. Det lyder småt, men sådan starter revolutioner. Flemming ved endnu ikke, om tælleren skal tælle hønsene ved hjælp af laser eller RFID. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Apropos fjerkræs ’lem’ – hvad med at automatisere den sikkert stadige manuelle faglærte kønsbestemmelse af daggamle kyllinger? – det må da være oplagt sag … ;-)