Læserbrev

Information ser blindt på kristendommen

6. juni 2017

Påskelørdag bragte Information indlægget »Er tiden løbet fra Luther?« af Christian Lindtner, hvori han blandt andet anklager folkekirkens præster og teologer for at drive en for dem selv økonomisk indbringende forretning på en religiøs figur ved navn Jesus, som, de selv udmærket godt ved, aldrig har eksisteret.

Desværre kan jeg hverken få optaget kronik eller kommentar for at modbevise Lindtners fantasterier.

Det undrer mig, at noget så uvederhæftigt kan opnå spalteplads. Jeg har dog bemærket, at Information på dette område har en blind plet, ofte under navnet Georg Metz, som ikke kan se andet end stegt flæsk med persillesovs og Søren Krarup, når hans skarpe vid hudfletter danskhed og folkekirke.

Nu byder man Lindtner indenfor, en berygtet holocaustbenægter. Benægteren har fået øje på en ny konspiration, Jesus-konspirationen, også sat i værk af økonomisk kreative jøder: blandt andre Jakob, Jesu bror. Men hovsa! Hvordan kan en, som ikke eksisterer, have en bror?

Den ældste historiske kilde til Jesus er Paulus’ breve. Man kan kun bestride, at Jesus har levet, hvis man erklærer disse breve for uægte. Paulus’ teologi bygger på den historiske kendsgerning, at Jesus blev korsfæstet. Men hvordan kan man blive korsfæstet, hvis man ikke eksisterer?

For Paulus er det afgørende for troen, at Jesus er opstået. Men hvordan kan man opstå, hvis man ikke har været død, og hvordan kan man dø, hvis man ikke har levet?

Hele Paulus’ teologi har som sin forudsætning, at Jesus har levet. Paulus tæller i sin omgangskreds adskillige personer, som har kendt Jesus og været sammen med ham på turen. Nogle er ligefrem i familie med ham.

I Galaterbrevet fortæller Paulus, at han to gange har mødt Jesu bror Jakob og Simon, Peter og Johannes i Jerusalem, og at de udvekslede håndtryk.

Den tyske teolog Rudolf Bultmann skrev, at tvivlen om, hvorvidt Jesus har eksisteret, »er ubegrundet og ikke værd at spilde et ord på«. Men Information spilder gerne ord på Lindtners fantasteri uden at lade et modspil komme til orde!

Skræmmende, at uvidenheden er så udbredt, selv blandt de oplyste, at noget så forrykt kan forekomme. Måske er de ikke så oplyste endda?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
  • Henrik Günther
  • Steffen Gliese
  • Jørn Andersen
Hans Aagaard, Henrik Günther, Steffen Gliese og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Worsaae Rasmussen

Redaktionen har fejlagtigt sat komme mellem Simon og Peter. Der er ikke tale om to personer men én: Simon Peter. Man kan læse om dr. phil. Christian Lindtners holocaustbenægtelse på siden: Folkedrab.dk.